Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2013 – etapa a Vl-a

Image

O evadare formată la puţin timp de la start şi un sprint masiv la final, acesta este scenariul etapei de joi a Marii Bucle, o etapă care le va oferi sprinterilor una dintre rarele oportunităţi pe care organizatorii le-au rezervat pentru ei în prima treime a cursei, o schimbare clară de optică faţă de ediţiile precedente. O singură căţărare – de categoria a patra – îşi va face apariţia în etapa a şasea, care se va desfăşura între Aix-en-Provence şi Montpellier, pe distanţa de 176,5 kilometri.

La prima vedere, va fi o etapă lipsită de griji, însă lucrurile nu stau chiar aşa, deoarece se anunţă vânt puternic, care poate duce la crearea unor “borduri” serioase, aşa cum a fost cazul în 2007; atunci, doar 80 de rutieri au ajuns la final, după ce Astana, Quick Step, Saunier Duval şi Barloworld au impus un ritm extrem de ridicat, ce le-a pus probleme multor sprinteri, dar şi lui Christophe Moreau, unul dintre oamenii de general. La final, victoria i-a revenit lui Robbie Hunter, care i-a adus Africii de Sud primul succes din istorie în Le Tour.

Acum, un alt sud-african, Daryl Impey, va fi printre protagonişti, acesta având ocazia să îmbrace tricoul galben dacă va termina cu şapte poziţii mai sus decât coechipierul său, Simon Gerrans. Evident, nu Impey va fi favorit la victorie, ci Mark Cavendish, învingătorul de miercuri. Britanicul nu va avea doar moralul de partea sa, ci şi statistica, deoarece la precedenta vizită la Montpellier, în 2011, el a câştigat, înaintea lui Tyler Farrar şi Daniel Oss. Totuşi, spre deosebire de finalul de la Marseille, acesta trebuie să se aştepte la o replică mai solidă din partea lui André Greipel şi Marcel Kittel, doi sprinteri capabili să genereze o putere foarte ridicată pe o astfel de sosire.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: