Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Cavendish, peste Hinault

Campionului mondial de la Copenhaga îi prieşte etapa a cincea a Turului Franţei, fiind pentru a patra oară când îşi începe campania din Le Tour cu un succes în această rundă, după 2008, 2009 şi 2011. Deşi semnele nu indicau un sprint masiv miercuri, lucrurile au stat cu totul altfel pe şosea, acolo unde echipele sprinterilor au muncit din greu pentru a anihila o evadare ce le-a dat emoţii şi pentru a-şi aduce liderii în cele mai bune poziţii pentru ca aceştia să aibă o şansă la victorie.

Cel mai bine s-a achitat de treabă Omega Pharma-Quick Step, care începe din ce în ce mai mult să semene cu echipa la care Cavendish visa când pleca de la Sky, în toamna lui 2012. Gruparea belgiană şi-a luat revanşa după dezamăgirile suferite la Bastia şi Nisa, a controlat perfect ostilităţile pe final şi l-a lansat pe un Mark Cavendish care a uitat bronşita ce l-a chinuit în ultima săptămână, obţinând al 24-lea succes al carierei în Marea Buclă, cu unul mai mult decât a obţinut o ţară întreagă, Australia.

Victoria de la Marseille, a 42-a în Marile Tururi, l-a ajutat pe ciclistul originar din Insula Man să îl depăşească pe Bernard Hinaut în acest clasament şi să se apropie cu încă un pas de ultima treaptă a podiumului, ocupată de Alessandro Petacchi (48). De asemenea, Cavendish a relansat lupta pentru tricoul verde, purtat de Peter Sagan. Slovacul are un avans de 35 de puncte şi deşi se plasează bine în fiecare etapă, lipsa unor succese l-ar putea costa câştigarea acestei ierarhii, dacă adversarul său va avea un Tur al Franţei similar cu cele din perioada 2008-2011.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: