Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2013 – etapa a V-a

Image

Traseul dintre Cagnes-sur-Mer (localitate aflată la debut în Le Tour) şi Marseille le va face cu ochiul multor rutieri. Motivul? Oferă şanse la victorie sprinterilor, puncheurilor, dar şi celor care au de gând să plece într-o evadare. Ca profil, etapa va semăna cu ultima desfăşurată în Corsica, cu două diferenţe: distanţa este mai lungă, iar căţărările nu sunt atât de dificile. Totuşi, runda va fi una extrem de tensionată, urmare a faptului că sprinterii importanţi ai plutonului sunt fără victorie până acum.

Cu 30 de kilometri înainte de sosire, îşi va face apariţie ultima căţărare repertoriată a zilei, însă obstacolele nu se vor încheia acolo pentru cei care îşi doresc un sprint masiv, deoarece o altă ascensiune, de această dată nerepertoriată, le-ar putea da idei atacanţilor, cu atât mai mult cu cât din acel punct mai sunt aproximativ 12 kilometri până la sosire. Oarecum surprinzător, aceasta e cea mai grea căţărare a zilei şi îi va favoriza pe Simon Gerrans, Michael Albasini, Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff, Peter Sagan sau John Degenkolb. Dacă va trece cu bine peste cele două dealuri (ceea ce pare puţin probabil, deoarece acestea sunt legate), atunci Mark Cavendish va fi marele favorit la victorie, urmat de André Greipel, Sagan şi Matthew Goss.

Interesant este că la ultima sosire în Marseille, în 2007, primul a terminat un rutier de la Quick Step, Cedric Vasseur. Acesta a câştigat dintr-o evadare numeroasă, după o zi care a avut tot patru căţărări repertoriate, ultimele două fiind Côte des Bastides şi Col de la Gineste (7,5 kilometri lungime, pantă medie 3,2% – ascensiunea care acum nu va conta în ierarhia tricoului alb cu buline roşii).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: