Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Cum să dai F5 carierei într-o singură zi

Image

În 2008, Jan Bakelants era desemnat cel mai bun tânăr rutier al anului, o distincţie care a venit în mod logic, după sezonul fabulos pe care l-a avut, cu victorii în Circuit des Ardennes, Liège-Bastogne-Liège, Triptyque Ardennaise, Flèche Ardennaise, Tour de la Province de Liège şi Tour de l’Avenir. Din păcate pentru el, pe cât de mult succes a avut la tineret, pe atât de mult ghinion a întâmpinat odată cu trecerea la profesionişti, acolo unde a suferit mai multe accidentări, în special la genunchi, accidentări care i-au întârziat progresul.

Şi prima jumătate a acestui sezon a adus noi probleme de sănătate pentru belgian, care părea că nu va mai ieşi niciodată din această spirală a neşansei. Totuşi, ceva s-a schimbat în luna iunie, atunci când Bakelants a arătat semne de revenire în Turul Luxemburgului şi la Campionatele Naţionale, acolo unde a terminat de fiecare dată pe ultima treaptă a podiumului. Acele rezultate l-au determinat pe Luca Guercilena să îl selecţioneze pe ciclistul în vârstă de 27 de ani pentru Turul Franţei, cursă în care RadioShack-Leopard a trimis o echipă mai mult axată pe obţinerea de succese de etapă, decât pe clasamentul general.

Datorită lui Bakelants, gruparea luxemburgheză şi-a îndeplinit obiectivul mai devreme decât ar fi crezut. Cu un atac parcă inspirat din Jens Voigt (colegul său de cameră) şi o determinare pe care doar cei disperaţi să-şi schimbe soarta o au, belgianul a dat lovitura în ziua secundă a Marii Bucle şi a trăit un moment pe care mulţi rutieri îl visează: victorie şi tricou galben în cea mai prestigioasă cursă din lume, o performanţă care marchează un al doilea început în carieră pentru Jan Bakelants.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: