Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2013 – etapa a lll-a

Image

Organizatorii au avut grijă să promoveze această etapă foarte tentant, spunând că “nu are niciun metru de plat”. O scurtă privire asupra profilului arată că aceştia nu au greşit, traseul dintre Ajaccio şi Calvi arătând ca şi cum ar fi fost desenat de un copil grăbit. Va fi o rundă de munte mediu, o zi în care se va urca şi se va coborî aproape în permanenţă. De asemenea, va fi o nouă etapă în care va continua lupta pentru tricoul alb cu buline roşii, dar şi pentru cel verde, încă din prima parte, unde este plasat un sprint intermediar din cauza căruia e foarte posibil ca evadările să se concretizeze târziu.

La fel ca duminică, ultima căţărare este plasată aproape de final, cu doar 13,5 kilometri înainte ca plutonul să ajungă la Calvi. În etapa a doua, ascensiunea finală nu a fost determinantă pentru stabilirea învingătorului, însă lucrurile ar putea sta cu totul altfel acum, deoarece Col de Marsolino are 3,3 kilometri lungime şi pantă medie 8,1%. Aceste caracteristici pot duce la atacuri nu doar din partea puncheurilor, ci şi din a lui Chris Froome, care a arătat că se află într-o dispoziţie de cursă excelentă. Chiar dacă până la munţii înalţi mai este o săptămână, rutierul lui Sky pare dispus încă de pe acum să le arate adversarilor de ce e în stare şi să profite şi de cea mai mică oportunitate care se iveşte.

Cum după Marsolino urmează o coborâre, traseul este şi pe gustul unui Peter Sagan dornic să obţină primul succes la această ediţie. Un alt mare talent, Michal Kwiatkowski se poate implica şi el în lupta pentru victorie, la fel ca Thomas Voekler, Philippe Gilbert, Edvald Boasson Hagen, sau Alejandro Valverde. Etapa va avea o miză suplimentară pentru oamenii de general, deoarece aceştia vor încerca să îşi ajute formaţiile să ocupe un loc cât mai bun în clasamentul pe echipe,  pentru a pleca mai târziu în contratimpul de la Nisa şi a avea astfel un reper important în raport cu adversarii lor.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: