Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Daan Luijkx: “O victorie şi un top 15 la general”

Duminică dimineaţă, înainte de startul etapei secunde a Turului Franţei, am vorbit cu Daan Luijkx, managerul lui Vacansoleil. Ce a spus acesta despre obiectivele echipei, dar şi despre Danny van Poppel, care le-a adus un surprinzător loc trei în runda inaugurală, puteţi citi mai jos.

– Domnule Luijkx, cum se simt rutierii dumneavoastră după prima zi de cursă?

În această dimineaţă am fost foarte curioşi să aflăm starea lui Johnny Hoogerland şi se simte bine, s-a antrenat pe trainer si totul e în regulă. Are câteva copci la cot şi azi va lua startul. Ceilalţi opt ciclişti sunt bine, deoarece nu au fost implicaţi în căzături. Suntem mulţumiţi de rezultatele de ieri: Danny van Poppel a fost al treilea şi poartă tricoul alb, iar noi vom avea căşti galbene astăzi, deoarece ocupăm locul întâi în clasamentul pe echipe.

– V-aţi aşteptat la un rezultat atât de bun din partea lui Danny van Poppel, atât de devreme?

Speram la o clasare bună a sa. Unul dintre directorii noştri sportivi ne-a spus înainte de etapă că va încheia între primii cinci şi asta s-a şi întâmplat, iar cum Marcel Kittel poartă tricoul galben, lui i-a revenit cel alb, ceea ce ne face foarte fericiţi.

– Nu există presiune pe el pentru a aduce rezultate.

Am fost una dintre echipele care nu au organizat o conferinţă de presă înainte de Turul Franţei, tocmai pentru că mulţi jurnalişti doreau să discute cu el şi nu ne-am dorit o presiune suplimentară pe umerii săi. Am vorbit cu Danny şi i-am spus că va merge acasă atunci când corpul lui nu va mai fi la fel de puternic. În fiecare zi, doctorul va face investigaţii şi ne va ţine la curent.

– Ce v-a determinat să îl luaţi în Turul Franţei?

Dacă ne uităm peste rezultatele din Turul Belgiei şi Turul Luxemburgului, vedem că este cel mai bun sprinter al nostru. Am făcut multe teste şi am văzut că poate evolua la acest nivel. Corpul lui e suficient de puternic, însă la nivel mental îi va fi mai greu, deoarece e tânăr şi lipsit de experienţă. Poate concura împotriva celor mai buni sprinteri din lume şi sâmbătă a demonstrat asta.

– Care sunt obiectivele echipei în Turul Franţei?

Vrem să câştigăm o etapă şi să plasăm un rutier în top 10-15. Wout Poels, Lieuwe Westra şi Thomas De Gendt ar putea face asta, cu un plus pentru ultimul. Lui Thomas îi este de obicei frică în pluton şi îşi alege o etapă pe care doreşte să o câştige. Pe de altă parte, dacă va fi bine plasat la general, nu va fi lăsat să plece pentru o victorie.

– Cât de importante au fost succesele de la Campionatele Naţionale?

Au contat foarte mult, deoarece am avut un sezon foarte slab până acum. Suntem în al cincilea an şi lucrurile nu au mers deloc bine, din cauza accidentărilor şi ghinionului. Faptul că Lieuwe Westra şi Johnny Hoogerland s-au impus la contratimp, respectiv pe şosea a fost extrem de important pentru echipă, deoarece toţi ceilalţi au prins din nou încredere că pot obţine rezultate în cursele mari, împotriva adversarilor puternici. Acele victorii au schimbat atmosfera în cadrul echipei.

– Cum merg negocierile pentru găsirea unui sponsor? Vă întreb asta, deoarece am auzit zvonuri care spun că TVM ar putea reveni în ciclism pentru a susţine echipa dumneavoastră?

Discutăm cu mai multe companii, asta e tot ce pot să spun. Acum trebuie să aşteptăm, dar sper să avem un răspuns cert după Turul Franţei.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: