Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2013 – etapa a ll-a

Image

De obicei, primele zile ale cursei din Hexagon erau unele relativ liniştite, cu un traseu rezervat sprinterilor. Anul acesta, lucrurile stau cu totul altfel, deoarece organizatorii au ales să le ofere rutierilor o etapă de munte mediu în week-end-ul inaugural. Cicliştii vor avea de trecut peste patru căţărări care vor duce la fărâmiţarea plutonului şi la distanţarea unor sprinteri. Practic, sunt toate şansele ca între kilometrul 60 şi kilometrul 95, câteva dintre echipele cu puncheuri să imprime un ritm puternic pentru a scăpa de o parte dintre adversari şi a le face viaţa mai uşoară cicliştilor pe care vor merge la victorie.

Dacă sprinterii vor reveni pe coborârea ce urmează după Col de Vizzavona, aceştia vor da ceva mai târziu de un nou obstacol, care mai mult ca sigur le va spulbera orice şansă. Ultima căţărare a zilei – Côte du Salario – are doar un kilometru lungime, însă pantă medie 8,9%, care va le va trezi interesul multor ciclişti, mai ales că până la sosire vor mai rămâne doar 12 kilometri. Asta nu înseamnă neapărat că se va câştiga după un atac dat acolo, mai important fiind ca printr-o astfel de acţiune să se realizeze o selecţie, înainte de ultimul ciot al zilei, ce va apărea în ultimii 1500 de metri.

Evident, Peter Sagan este numele aflat pe buzele tuturor pentru această etapă, cam toate scenariile avantajându-l pe campionul Slovaciei. Singura variantă în care ciclistul echipei Cannondale poate pierde victoria este ca un rutier să scape pe Salario sau pe coborâre, iar restul echipelor să nu conducă urmărirea, lăsând toată responsabilitatea pe umerii formaţiei italiene. Totodată, important de văzut va fi cum se va simţi Sagan duminică, după căzătura suferită în ziua întâi.

În afară de el, Philippe Gilbert, Jonathan Hivert, Arthur Vichot, Edvald Boasson Hagen, dar şi Jose Joaquin Rojas, Tony Gallopin, John Degenkolb sau Samuel Dumoulin mai pot emite pretenţii la victorie, la finalul unei etape care are toate şansele să schimbe liderul clasamentului general.

Single Post Navigation

5 thoughts on “Turul Franţei 2013 – etapa a ll-a

 1. skyteam on said:

  Pt. etapa a 3-a pe cine vezi favorit/favoroti in afara de Sagan?

 2. skyteam on said:

  Particip la un joc de pronosticuri si in fiecare etapa imi fac o echipa de 12 rutieri cu care punctez la final.Pt maine am echipa asta(o pun mai jos)un mix de rutieri de general si puncheuri.Daca imi poti sugera ceva schimbari ti-as multumi mult de tot.
  1. BOASSON HAGEN Edvald SKY NOR Deelname 0 0 pts.
  2. CONTADOR VELASCO Alberto TST ESP Deelname 0 0 pts.
  3. EVANS Cadel BMC AUS Deelname 0 0 pts.
  4. FROOME Christopher SKY GBR Deelname 0 0 pts.
  5. GALLOPIN Tony RLT FRA Deelname 0 0 pts.
  6. GAVAZZI Francesco AST ITA Deelname 0 0 pts.
  7. GILBERT Philippe BMC BEL Deelname 0 0 pts.
  8. HIVERT Jonathan SAU FRA Deelname 0 0 pts.
  9. IMPEY Daryl OGE RSA Deelname 0 0 pts.
  10. KWIATKOWSKI Michal OPQ POL Deelname 0 0 pts.
  11. SAGAN Peter CAN SVK Deelname 0 0 pts.
  12. SIMON Julien SAU FRA Deelname 0 0 pts.

  • Am invatat ca intotdeauna este mai bine sa te increzi in instinctul tau, decat in ceea ce spun altii. Tot ce pot sa zic este ca ma indoiesc ca Gilbert si Gallopin vor rupe gura targului, in conditiile in care astazi nu au terminat in primii 10, iar daca se va ajunge din nou intr-un grup relativ numeros, ma indoiesc ca vor sprinta pentru locul 12 sau 14. Pe de alta parte, totul va depinde de gandurile ciclistilor de clasament general, ei vor scrie scenariul etapei pe final.

 3. skyteam on said:

  Tocmai de aceea am adaugat si ceva oameni de general.Mi-e sa nu incerece sa se „testeze” si maine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: