Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2013 – etapa l

Image

În sfârşit, a venit clipa mult aşteptată: sâmbătă, Christian Prudhomme va da startul ediţiei centenare a Turului Franţei, Porto-Vecchio fiind localitatea căreia îi va reveni această onoare. Prima zi a cursei nu este aşteptată doar de fani, ci şi de Mark Cavendish, care se va afla înaintea unei ocazii poate unice în carieră, aceea de a purta tricoul galben. Le Tour e singura cursă majoră în care britanicul nu a ocupat locul întâi la general, dar acest lucru se poate schimba sâmbătă, atunci când caravana va ajunge la Bastia, după 213 kilometri şi un traseu ce include doar o căţărare de categoria a patra.

Victoria se va juca încă de la intrarea în ultimii doi kilometri, acolo unde vor apărea mai multe viraje, care au toate şansele să producă nişte căzături şi să îi scoată din calcule pe unii sprinteri. Din această cauză, dar şi ca urmare a tensiunii imense ce va domina plutonul în prima zi a Turului, finalul etapei va semăna un pic cu o loterie. Evident, Mark Cavendish este mare favorit să tragă biletul câştigător, însă pentru asta va fi nevoie de o muncă excelentă a echipei sale, care va trebui să conducă plutonul pe final şi să îl protejeze pe fostul campion mondial de pericolele ce vor apărea.

Principalii adversari ai ciclistului originar din Insula Man vin din Germania: este vorba despre André Greipel şi Marcel Kittel, oameni care l-au învins pe Cavendish sezonul acesta şi au şanse mari să o facă şi în Le Tour, aşa cum a spus chiar directorul sportiv al lui Omega Pharma-Quick Step, Brian Holm. Greipel are un “trenuleţ” excelent, ce îşi poate asuma responsabilitatea pe final, în timp ce Kittel va încerca să profite de lupta dintre cei doi şi să obţină primul success al carierei în Marea Buclă. Deşi va fi oarecum un outsider, nici Peter Sagan nu trebuie scos din discuţie, datorită plasamentului său de multe ori excelent, însă atenţia celor trei sprinteri importanţi nu ar trebui să se concentreze doar asupra slovacului, ci şi asupra lui Alexander Kristoff sau Nacer Bouhanni, rutieri care vor sta la pândă şi vor încerca să producă o surpriză demnă de startul ediţiei centenare.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Turul Franţei 2013 – etapa l

  1. Mihai on said:

    este sansa vieti lui cavendish de a imbraca tricoul galben si nu cred ca o va rata… sper intr-un tur care sa se apropie de spectacolul oferit in giro sau daca nu macar sa fie mai spectaculos decat cel de anul trecut… bafta si voua la comentariu

    • Cavendish avut in trecut probleme in primele etape de plat ale Marilor Tururi, dar se pare ca a rezolvat asta incepand cu Giro 2012. Le Tour 2013 va fi cu siguranta peste editia de anul trecut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: