Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Brian Holm: “Cavendish poate câştiga tricoul verde”

Mark Cavendish, Sylvain Chavanel, Michal Kwiatkowski, Tony Martin, Jerome Pineau, Gert Steegmans, Niki Terpstra, Matteo Trentin şi Peter Velits, aceasta este echipa pe care Omega Pharma-Quick Step a trimis-o la startul ediţiei centenare a Turului Franţei. O echipă cu un lider clar, Mark Cavendish, care va încerca să îşi mai adauge în palmares câteva etape la cele 23 câştigate deja în participările anterioare.

Prima oportunitate pentru campionul Marii Britanii va veni chiar în etapa inaugurală a cursei, ce se va desfăşura între Porto-Vecchio şi Bastia. Despre aşteptările pe care le are de la Cavendish, dar şi de la ceilalţi ciclişti ai grupării belgiene, Brian Holm a vorbit pentru Cafe Roubaix, cu câteva zile înainte de start.

– Domnule Holm, cu ce gânduri porneşte Omega Pharma-Quick Step la drum în Turul Franţei?

Avem o echipă bună, solidă, care ne permite să luptăm pentru câştigarea a opt sau nouă etape. Nu spun că ne vom impune în toate, dar vom avea o şansă importantă, fie că vorbim de etapele de plat sau de cele de contratimp. La contratimp, vom miza pe Tony Martin, evident, în timp ce în etapele de munte mediu, acolo unde de obicei au succes evadările, îi vom da mână liberă lui Sylvain Chavanel. În plus, ne dorim tricoul verde şi sunt convins că Mark Cavendish, care va fi liderul nostru, îl poate obţine din nou.

– Care vor fi adversarii lui Cavendish?

La sprinturile masive, Marcel Kittel şi André Greipel vor fi rutierii care ne vor da ceva bătăi de cap. În ceea ce priveşte tricoul verde, suntem puţin îngrijoraţi din cauza lui Peter Sagan, deoarece am văzut anul trecut de ce este în stare.

– Cum vi s-a părut evoluţia lui Mark Cavendish în Ster ZLM Toer?

A fost prima cursă în care a participat după Turul Italiei şi chiar dacă întotdeauna e frumos să câştigi, am preferat să o luăm mai uşor acolo, pentru a fi la cel mai înalt nivel în Turul Franţei. Este bine pentru toată lumea ca Marcel Kittel şi André Greipel să mai câştige etape, sunt doi ciclişti buni, creează entuziasm şi cred că vor câştiga în faţa lui Cavendish şi în Le Tour.

– Apropo de Giro: cinci victorii şi tricoul roşu, o performanţă impresionantă pentru Mark Cavendish.

A fost o muncă fantastică a întregii echipe acolo, iar Mark a fost incredibil, mai ales în etapele valonate pe care le-a câştigat. Oamenii trebuie să îşi aducă aminte că şi în trecut s-a descurcat foarte bine pe un astfel de traseu, poate trece fără probleme de unele căţărări pentru a se implica la sprint. Pe de altă parte, trebuie să fim sinceri şi să admitem că nu a avut o concurenţă foarte puternică în Turul Italiei, situaţia urmând să fie cu totul alta în Marea Buclă.

– Revenind la Turul Franţei, se va concentra Omega Pharma-Quick Step şi pe câştigarea contratimpului pe echipe de la Nisa?

Este una dintre cele mai frumoase probe ale acestui sport şi ne-ar plăcea enorm să o câştigăm. Ştim că va fi dificil, deoarece Sky, Garmin şi BMC propun echipe puternice acolo, dar avem o şansă bună şi sper să ne impunem în acea etapă.

– Michal Kwiatkowski îşi va face debutul în Le Tour. Ce aşteptări aveţi din partea lui?

Am auzit voci care au spus că poate câştiga tricoul alb. Nu spun că nu este posibil, Michal e extrem de talentat, este un rutier pentru viitor, însă cred că mai important pentru el va fi să înveţe şi să câştige experienţă. Dacă ar ceda jumătate de oră într-o etapă montană, nu l-ar omorî. Nu vrem să se piardă, aşa cum s-a întâmplat cu alţi ciclişti. Important e să înveţe, deoarece este foarte tânăr, iar în anii următori ar putea reveni cu obiectivul de a lupta pentru clasamentul general.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: