Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

IAM Cycling a renunţat la intenţia de a-şi depune dosarul pentru a obţine o licenţă World Tour începând cu 2014. Înfiinţată la finalul anului trecut, gruparea elveţiană şi-a propus ca în cel mult un sezon să ajungă în eşalonul de elită al ciclismului mondial, însă Michel Thétaz, patronul echipei, a amânat acest plan pentru 2015, deoarece nu a găsit încă un co-sponsor. Până acum, IAM a obţinut cinci victorii şi s-a mai făcut remarcată prin câteva clasări bune în clasicele de primăvară, dar nu a fost invitată în niciunul dintre cele trei Mari Tururi.

André Greipel şi-a prelungit pentru încă două sezoane contractul cu Lotto-Belisol, formaţie la care se află din 2011. Germanul, unul dintre cei mai buni sprinteri ai plutonului, i-a adus echipei belgiene mai mult de 30 de succese până acum şi va fi unul dintre cei doi lideri ai lui Lotto la ediţia centenară a Turului Franţei, alături de Jurgen van Den Broeck. În afară de Greipel, i-a mai fost prelungită înţelegerea şi compatriotului său, Marcel Sieberg, un om extrem de important pentru “trenuleţul” sprinterului în vârstă de 30 de ani.

Chris Horner nu va participa în Turul Franţei, din cauza unei accidentări la genunchi, suferite în primăvara acestui sezon. Americanul, clasat pe locul şase în Tirreno-Adriatico, a acuzat dureri încă din timpul Turului Cataluniei şi nu a mai concurat de atunci, ratând mai multe curse, între care şi Turul Californiei. El spera să fie apt pentru Marea Buclă, însă cum accidentarea a persistat, a fost nevoit să se opereze în urmă cu două săptămâni. Dacă recuperarea va decurge conform planului, Horner va concura în Turul Spaniei, care va începe pe 24 august.

Fabian Cancellara şi-a anunţat programul pentru ultimele luni, confirmând astfel că nu va lua startul în Turul Franţei. Ciclistul echipei RadioShack-Leopard va merge în Turul Elveţiei, după care va participa în Turul Austriei. Apoi, după o pauză de câteva săptămâni, Cancellara se va afla în Turul Poloniei, cursă urmată de Vuelta, pe care o va folosi pentru a face ultimele pregătiri înaintea Campionatelor Mondiale de la Florenţa. Acolo, rutierul elveţian în vârstă de 32 de ani va încerca să câştige cursa pe şosea, în ciuda traseului valonat, care are un total de 55 de kilometri de căţărare.

Cum Federaţia de Ciclism din Irlanda încă nu l-a nominalizat pentru postul de preşedinte al UCI, Pat McQuaid a apelat la Federaţia din Elveţia, care i-a oferit sprijinul său, însă această mişcare va fi contestată în instanţă de Kurt Buergi, fostul antrenor al echipei naţionale din Elveţia, dar şi de compania Skins, pe motiv că susţinerea lui McQuaid de către Federaţia din Ţara Cantoanelor nu este constituţională şi a fost făcută fără autoritatea necesară. Dacă va pierde nominalizarea acesteia, iar membrii Federaţiei din Irlanda nu îl vor mai propune la preşedinţia UCI, Pat McQuaid nu va mai putea candida pentru al treilea mandat consecutiv la şefia sportului.

Single Post Navigation

One thought on “Pe scurt

  1. mihaicc on said:

    Bune vestile din ultimul paragraf.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: