Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Gianni Savio: “Lo Scudetto rămâne obiectivul nostru”

În ciuda faptului că nu a obţinut un succes de etapă, Androni Giocattoli-Venezuela a fost una dintre protagoniste în Giro. Odată cu încheierea Corsei Rosa, echipa italiană a intrat în a doua jumătate a sezonului, ce va aduce şi mai multe competiţii în care va lua startul. Evident, cele mai importante vor fi cele de pe teren propriu, deoarece Androni vrea să câştige un nou titlu naţional. Mai multe despre asta, în interviul următor, pe care Gianni Savio, managerul grupării peninsulare, l-a acordat pentru Cafe Roubaix.

– Domnule Savio, sunteţi mulţumit de cum s-a descurcat Androni Giocattoli-Venezuela în Turul Italiei?

Da, sunt satisfăcut, deoarece am stabilit un record în Giro, 1680 de kilometri de evadare. În fiecare zi ne-am aflat în evadări. Dacă îţi aminteşti discuţia noastră precedentă, obiectivul înainte de start a fost un top zece la general cu Franco Pellizotti şi o victorie de etapă. Franco Pellizotti e acum în top zece, după ce s-a întâmplat cu Mauro Santambrogio, iar noi am fost aproape de un succes în două rânduri, prin Fabio Felline, care a terminat o dată pe locul secund, iar într-o altă ocazie a fost prins când mai erau doar 300 de metri. Îţi spun sincer, sunt fericit, deoarece mulţi suporteri iubesc echipa noastră pentru filosofia pe care o avem şi pentru că atacăm în permanenţă. Suntem o echipă Pro Continentală şi nu avem bugetul grupărilor mari, însă promovăm un ciclism curat. Nu puteam face mai mult de atât în acest Giro. În 2012 am câştigat două etape, dar atunci a fost un cu totul alt Tur al Italiei. Nu erau bonificaţii, iar asta ne-a ajutat. Acum, am fost în mai multe evadări, însă din cauza bonificaţiilor, plutonul a tras mereu să le anihileze.

– Sunteţi manager de trei decenii. A fost acesta cel mai dur Giro în care aţi participat?

Din punctul meu de vedere, da, categoric! Din păcate, am avut ploaie, zăpadă, o vreme foarte urâtă, cu temperaturi extrem de scăzute. Pentru ciclişti a fost foarte greu, tocmai de aceea, rutierii mei şi toţi ceilalţi care au terminat cursa merită felicitaţi.

– În afară de Pellizotti, de la Androni a mai atras atenţia Diego Rosa, care a mers mult peste aşteptări.

Pentru mine, Diego Rosa a fost cel mai bun rutier al echipei. Mă bucur pentru că are contract doi ani cu noi şi voi renegocia înţelegerea, astfel încât el să primească mai mulţi bani şi să rămână aici până la finalul lui 2015. Are un potenţial mare şi cred că va deveni un căţărător foarte bun, dar nu unul pur. E tânăr şi are posibilitatea să devină un ciclist de clasament general.

– Pe de altă parte, la finalul stagiunii, există riscul ca Androni să rămână fără câţiva dintre rutierii importanţi.

Poate unii ciclişti sunt doriţi de echipe de World Tour, iar dacă aşa vor sta lucrurile, eu nu mă voi opune ca Franco Pellizotti, spre exemplu, să câştige mai bine. Dacă vor pleca, voi descoperi mereu alţi rutieri. Recent, l-am adus pe Andrea Zordan, care a obţinut şase victorii la tineret anul acesta. Pe lângă asta, negociez în continuare cu guvernul din Venezuela şi sunt şanse mari să devenim echipă de World Tour în 2015.

– Care sunt obiectivele lui Androni pentru restul sezonului?

Cel mai important rămâne Campionatul Naţional pe echipe, pentru noi contează mai mult decât cel individual. Evident, îmi doresc ca Franco Pellizotti să repete succesul din 2012, dar cel mai mult vreau să luăm încă o dată Lo Scudetto. Ar fi al patrulea consecutiv, după cele din 2010, 2011 şi 2012. Un record, un “poker” care ne-ar asigura prezenţa în ediţia de anul viitor a Turului Italiei.

– Aţi stabilit cursele în care Androni va participa în această vară?

Ieri am fost pe podium în Grosser Preis des Kantons Aargau, cursă de o zi desfăşurată în Elveţia. Apoi, vom merge în Route du Sud şi în Turul Sloveniei, unde vom trimite echipa a doua. În iulie, vom veni la tine în ţară, pentru Turul Sibiului, dar vom concura şi în Turul Venezuelei, o cursă foarte importantă pentru noi. Apoi, august va aduce Tripticul Lombard – Tre Valli Varesine, Coppa Ugo Agostoni şi Coppa Bernocchi.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Gianni Savio: “Lo Scudetto rămâne obiectivul nostru”

  1. Mihai Cazacu on said:

    Cele mai savuroase interviurile cu Savio 🙂 Îi aşteptăm în Turul Sibiului, Sella şi Pellizotti ar fi mari favoriţi.

    • Desi Turul Venezuelei este mult mai important pentru Androni, cred ca vor veni. Ma gandesc ca si Francesco Reda ar putea fi trimis aici, mai ales pentru ca nu a mai prea concurat in ultima vreme. Oricum, sunt convins ca vor face spectacol.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: