Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2013 – etapa a XXl-a

Image

Un singur lucru a mai rămas de aflat în ziua finală a Corsei Rosa: numele rutierului care va câştiga ierarhia pe puncte, condusă acum de Vincenzo Nibali, după triumful înregistrat de acesta pe Tre Cime di Lavaredo, ultimul finiş în căţărare al competiţiei. Totuşi, nu noul campion este principalul favorit la tricoul roşu, ci Mark Cavendish, chiar dacă britanicul se află la 11 puncte în urma italianului.

În vârstă de 28 de ani, Cavendish a avut un Giro superb, fructificând toate ocaziile de care a beneficiat, evoluţia sa pe parcursul celor trei săptămâni fiind perfectă, cu patru victorii de etapă. În mod normal, el ar fi fost multumit cu acestea, dar după ce traseul cursei a fost afectat de vremea nefavorabilă, ciclistul echipei Omega Pharma-Quick Step a început să creadă în şansele sale la tricoul roşu, iar pentru asta s-a implicat şi la sprinturile intermediare.

Practic, lui Cavendish îi este necesar un loc cinci în etapa a XXl-a, pentru a-şi adjudeca tunica distinctivă, caz în care ar deveni doar al cincilea rutier din istorie cu tricouri pe puncte în toate cele trei Mari Tururi, după Eddy Merckx, Djamolidine Abdoujaparov, Laurent Jalabert şi Alessandro Petacchi. Evident, rutierul originar din Insula Man va merge pentru victorie, în ceea ce va fi a 14-a sosire din istorie la Brescia, oraş care în trecut a consemnat succese ale lui Franco Bitossi, Eddy Merckx, Gianni Bugno, Mario Cipollini sau Paolo Bettini.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: