Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Etapă epică pe Tre Cime di Lavaredo

Datorită ninsorii care a colorat în alb ultima ascensiune a Turului Italiei 2013, dar şi atacului dat de Vincenzo Nibali cu trei kilometri înainte de final, etapa a XX-a a intrat în istoria Corsei Rosa. Tre Cime di Lavaredo, o căţărare dură indiferent de condiţiile meteo, a fost de-a dreptul infernală acum, parcă pentru a le aminti rutierilor că acesta a fost cel mai dificil Mare Tur în care au concurat până acum. Pentru oamenii de clasament general, supliciul s-a încheiat odată ce au trecut linia de sosire aflată la 2304 metri altitudine, singurul lucru care îi mai desparte acum de o binemeritată vacanţă fiind runda de plat ce îi va duce la Brescia.

Aşa cum era de aşteptat, Nibali s-a impus de o manieră entuziasmantă şi a câştigat acea etapă montană pe care o doreau compatrioţii săi, un succes ce a avut darul de a le arăta încă o dată tuturor că Il Giro a avut un “patron” adevărat, care a făcut cea mai bună cursă a carierei şi a dat dovadă de o siguranţă ce îl recomandă la obţinerea altor rezultate mari nu doar în anii ce vor urma, dar şi în lunile rămase până la încheierea stagiunii.

Chiar dacă nu a câştigat cu un avans mare etapa de pe Tre Cime di Lavaredo (o căţărare legendară şi pentru că a figurat rar pe harta Corsei Rosa), victoria “Rechinului” a fost în afara oricăror îndoieli, el fiind cu o clasă peste toţi adversarii săi, lucru recunoscut şi de aceştia. Dintre oponenţii lui Vincenzo Nibali, Rigoberto Uran şi Carlos Betancur merită neapărat remarcaţi: primul, pentru că a avut forţa să urce pe locul secund la general, confirmând viitorul frumos pe care îl are în Marile Tururi; al doilea, deoarece şi-a îndeplinit obiectivul, câştigarea tricoului alb, în ciuda faptului că s-a confruntat cu mai multe probleme mecanice.

Între atâţia căţărători, un sprinter a avut grijă să devină unul dintre protagoniştii etapei: este vorba despre Mark Cavendish, care a luptat pentru cele câteva puncte rămase la sprinturile intermediare după trecerea evadaţilor, demonstrând încă o dată că merită să obţină tricoul roşu, la câştigarea căruia visează de câţiva ani. Datorită ambiţiei sale fantastice, o caracteristică a marilor ciclişti, Cavendish se află mai aproape ca niciodată să obţină o victorie de care puţini l-ar fi crezut capabil.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: