Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2013 – etapa a XX-a

Image

Turul Italiei a ajuns înaintea ultimei bătălii montane, şi ce decor mai bun pentru aceasta putea fi decât Tre Cime di Lavaredo, o ascensiune incredibilă, pe care în trecut s-au impus nume mari ale ciclismului, ca Felice Gimondi, Eddy Merckx sau Jose Manuel Fuente. Din păcate pentru spectacol, Tre Cime di Lavaredo va fi precedată doar de Tre Croci, deoarece celelalte ascensiuni care ar fi trebuit parcurse – Passo Costalunga, Passo di San Pellegrino şi Passo Giau – au fost eliminate, ca urmare a zăpezii de acolo şi a pojghiţei formate pe coborâri.

Startul va fi dat tot din Silandro, iar etapa va avea 210 kilometri (cu opt mai mult decât traseul original). Aflată la 2304 metri altitudine, Tre Cime di Lavaredo va fi Cima Coppi în 2013 şi îi va aştepta pe rutieri cu câteva porţiuni extrem de dificile, panta maximă fiind 18%. În mare, gândurile şi strategia oamenilor importanţi vor rămâne cele avute după contratimpul individual de la Polsa, singurul care va avea parte de o zi liniştită urmând să fie Stefano Pirazzi, acesta fiind sigur de câştigarea tricoului albastru.

În rest, Cadel Evans şi Rigoberto Uran vor lupta pentru poziţia secundă, în vreme ce Carlos Betancur şi Rafal Majka vor avea în vizor tricoul alb. Alţi ciclişti din top 15 vor încerca fie să obţină o victorie prestigioasă, fie să mai urce câteva locuri la general, iar cum Tre Cime di Lavaredo va fi ultima sosire la altitudine din acest Giro, e clar că vor da totul pentru asta. Deşi nu este obligat să atace, Vincenzo Nibali va face cu siguranţă asta dacă se va simţi bine, nu doar pentru a se impune pe această căţărare legendară şi a câştiga tricoul roz în stil de mare campion, dar şi pentru a le arăta tuturor că e cel mai puternic ciclist din cursă, iar succesul său nu a depins de abandonurile sau problemele de sănătate ale adversarilor.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: