Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Nibali, “patronul” Turului Italiei

Din 2006, de la Ivan Basso, un favorit de-al  gazdelor nu a mai dominat cu atâta autoritate Il Giro. Atunci, Basso câştiga trei etape şi termina la general cu un avans de nouă minute şi 18 secunde în faţa următorului clasat, spaniolul Jose Enrique Gutierrez. Acum, la şapte ani de la acel rezultat, Vincenzo Nibali îşi surclasează adversarii cu o uşurinţă dezarmantă, indiferent că este vorba despre etape montane sau de contratimp.

Pe o vreme ploioasă, care va rămâne pentru totdeauna legată de a 96-a ediţie a Turului Italiei, Nibali a oferit una dintre cele mai impresionante evoluţii văzute în istoria recentă a Corsei Rosa şi a obţinut a doua victorie de etapă din carieră în Il Giro, ce i-a asigurat în proporţie de 99% tricoul roz, care va veni în completarea celui roşu, câştigat în Vuelta din 2010. Cu cele două în palmares, ciclistul Astanei va avea mai multă linişte în viitor, factor ce îi va permite să abordeze cu o încredere uriaşă Turul Franţei, care va deveni de acum înainte marele obiectiv până la finalul carierei.

Deşi nu a avut o echipă puternică alături de el, din cauza problemelor de sănătate cu care s-au confruntat unii dintre colegii săi, Nibali s-a bucurat de un parcurs impecabil, fără greşeală şi fără nici măcar un moment slab. Maturitatea şi nivelul sportiv la care a ajuns odată cu venirea la Astana sunt elemente ce îl plasează pe italian pe lista marilor rutieri ai acestor ani şi îi dau speranţe la alte rezultate frumoase în actualul sezon, în Vuelta şi la Campionatele Mondiale.

Câteva cuvinte şi despre adversarii săi: exact în ziua în care BMC a anunţat că australianul Cadel Evans va fi liderul echipei în Turul Franţei, acesta a clacat şi a pierdut minute bune, care l-au scos din calculele pentru victorie. În plus, odată cu rezultatul foarte slab de la Polsa, Evans a redeschis lupta pentru podium, în care se vor mai implica Rigoberto Uran şi Michele Scarponi.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: