Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2013 – etapa a XlX-a

Il Giro 2013 Val Martello

Zăpada continuă să fie la putere în Turul Italiei şi să dicteze cum vor arăta etapele montane. Ultima “victimă” a condiţiilor meteo dificile a fost antepenultima rundă din Corsa Rosa, care iniţial trebuia să poarte plutonul peste Passo Gavia şi Passo dello Stelvio, două căţărări legendare. Din cauza ninsorii din această săptămână, nu atât ascensiunile, cât coborârile care urmau au devenit foarte periculoase, iar Mauro Vegni şi Michele Acquarone au ales un alt traseu, o situaţie din ce în ce mai des întâlnită în Giro 2013.

Caravana va pleca tot din Ponte di Legno, dar va urca acum pe Passo del Tonale (8,3 kilometri lungime, pantă medie 7,5%) şi Passo Castrin (8,4 kilometri lungime, pantă medie 9,5%). Cel mai probabil, o evadare numeroasă se va forma de la începutul etapei, iar în ea se vor afla, mai mult ca sigur, rutieri de la Androni Giocattoli-Venezuela, Colombia, Vini Fantini, dar şi Stefano Pirazzi, care va încerca să îşi adjudece matematic clasamentul tricoului albastru.

În condiţiile în care Vincenzo Nibali şi-a spulberat oponenţii în contratimpul individual de joi, e greu de crezut că se poate întâmpla ceva în ceea ce priveşte locul întâi de la general. Asta nu înseamnă că etapa nu va fi spectaculoasă, mai multe lupte prefigurându-se: Rigoberto Uran ar trebui să atace pentru a-l depăşi pe Cadel Evans, de care îl despart doar zece secunde, în timp ce Michele Scarponi va încerca să profite de bătălia dintre cei doi pentru a ajunge pe podium.

Rafal Majka şi Carlos Betancur, cei mai buni tineri din cursă, se vor duela pentru tricoul alb, avantajul fiind clar de partea columbianului, care va încerca să mai obţină şi câteva secunde de bonificaţie, asta dacă o evadare formată din mai mulţi ciclişti nu va reuşi pe Val Martello, ascensiunea de final (22,4 kilometri lungime, pantă medie 6,4%). De la locul opt până la locul 13, orice e posibil, ceea ce înseamnă că Robert Gesink, Domenico Pozzovivo sau Franco Pellizotti sunt aşteptaţi să iasă la atac. Cum toţi vin însă după trei săptămâni grele de cursă, oboseala acumulată va avea un cuvânt important de spus în evoluţia lor la prima sosire din istorie pe Val Martello.

Single Post Navigation

3 thoughts on “Il Giro 2013 – etapa a XlX-a

  1. mihaicc on said:

    Interesant va fi si atacul Lampre asupra unui loc de podium. Daca se joaca niste tactici de echipa bine, e posibil sa fie si o echipa italiana pe podium la general.

  2. mihaicc on said:

    Da, Evans se bucura, cu o zi mai aproape de locul 2 la final.

    Plus: http://cyclingtips.com.au/2013/05/breaking-danilo-di-luca-positive-for-epo/

    Cam prost rau DiLuca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: