Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Săptămâna Movistar în Giro

Înfiinţată în 1980, sub numele de Reynolds, actuala echipă manageriată de Eusebio Unzue se află la una dintre cele mai bune participări din istorie în Marile Tururi. Chiar dacă nu poate emite pretenţii la podiumul de la general, Movistar s-a făcut remarcată prin câştigarea a patru etape, Il Giro fiind, din acest punct de vedere, a doua cea mai fructuoasă cursă majoră pentru Movistar, după Vuelta 1982, atunci când gruparea iberică a obţinut cinci victorii (aduse de Jose Luis Laguia – 3, Jesus Hernandez şi Angel Arroyo).

Venită în Turul Italiei cu obiectivul de a se impune într-o etapă, Movistar a depăşit toate aşteptările, fiind una dintre echipele care şi-au pus amprenta asupra cursei. După ce Alex Dowsett “a spart gheaţa” în contratimpul individual de la Saltara, Giovanni Visconti şi Beñat Intxausti i-au adus trei victorii la rând lui Movistar, o serie impresionantă, care nu a mai fost văzută în Corsa Rosa din 2003, atunci când Alessandro Petacchi şi Dario Frigo (aflaţi la Fassa Bortolo) au câştigat la Pavia, Asti şi Chianale.

La cum a mers Movistar până acum, nu ar fi deloc exclus ca echipa din Spania să egaleze recordul pe care l-a stabilit în 1982, de cinci victorii într-un Mare Tur. Etapa de la Brescia şi contratimpul individual de la Polsa ies din discuţie, însă Val Martello şi Tre Cime di Lavaredo pot reprezenta alte obiective pentru rutierii lui Movistar, mai ales dacă vor fi din nou afectate de condiţiile meteo, iar lucrurile vor fi clare în clasamentul general.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: