Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2013 – etapa a XVll-a

Image

Deşi este catalogată ca fiind o zi de plat, runda care va purta plutonul între Caravaggio şi Vicenza are puţine şanse să se încheie la sprint, din cauza unei scurte căţărări plasate cu mai puţin de 20 de kilometri înainte de sosire. Practic, finalul de miercuri seamănă foarte bine cu cel din etapa a XVl-a, singura diferenţă fiind că ascensiunea de acum – Crosara – are o pantă medie mai uşoară decât Andrate (5,7%, spre deosebire de 8,4%).

Traseul e din nou propice unei evadări, cu condiţia să nu se mai repete scenariul de marţi, atunci când mai mulţi rutieri bine plasaţi la general s-au aflat în faţă, provocând astfel o reacţie din partea unor echipe de World Tour. Născut în Vicenza, Emanuele Sella este un ciclist care va încerca cu siguranţă ceva, la fel ca Filippo Pozzato, care vine din Sandrigo, un orăşel aflat la doar câţiva kilometri depărtare de finalul etapei.

Tocmai pentru că pe Crosara se va ajunge cu puţin înainte de sosire, lista favoriţilor e foarte lungă, pe ea mai aflându-se Oscar Gatto (care a mers fantastic pe finalul etapei precedente, când l-a ajutat pe Mauro Santambrogio), Danilo Di Luca, Fabio Felline, Giovanni Visconti, Fabio Duarte sau Carlos Betancur (aflat într-o dispoziţie excelentă). Toţi aceştia vor încerca să câştige la Vicenza, acolo unde ultima oară s-a impus Mario Cippolini, în 1996.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: