Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2013 – etapa a XVlll-a

Image

Dintre cele trei runde cu finiş în ascensiune programate pe finalul acestei săptămâni, cea de joi este singura sigură că se va desfăşura pe traseul stabilit, fără ca vremea să aibă vreun cuvânt de spus. Tocmai de aceea, nu este exclus ca acest contratimp individual în căţărare, care se va disputa între Mori şi Polsa, pe distanţa de 20,6 kilometri, să aibă un rol major în configuraţia finală a clasamentului general.

Deşi este cel mai lung contratimp în urcare din istoria recentă a Turului Italiei, nu e şi cel mai dificil, panta medie fiind 5%, mult sub ce au avut Plan de Corones sau Nevegal, care au figurat pe traseu în anii anteriori. Tocmai de aceea, nu atât căţărătorii, cât specialiştii vor fi cei avantajaţi, cu condiţia să aibă un “motor” puternic şi rezistent. În plus, ca urmare a caracteristicilor sale, e greu de crezut că etapa va duce la realizarea unor diferenţe mari între favoriţi.

Clasat pe locul secund în contratimpul din 2011, atunci când s-a ajuns pe Nevegal, Vincenzo Nibali va porni cu prima şansă la victorie, obiectivul italianului fiind nu doar să câştige, ci şi să mai pună câteva secunde în raport cu Cadel Evans, astfel încât să aibă parte de un week-end mult mai liniştit. Învingători pe Plan de Corones în trecut, Stefano Garzelli şi Franco Pellizotti au la rândul lor şanse la un rezultat bun, la fel ca Robert Gesink, care a înregistrat progrese la contratimp în ultimele sezoane, şi Tanel Kangert, fostul campion naţional al Estoniei.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Il Giro 2013 – etapa a XVlll-a

  1. Gaby on said:

    in ritmul asta majka in 2 ani vine ca mare favorit in giro ,si ma intreb daca va mai fi cadel lider in tdf dupa ziua de azi

    • Se anunta batalii frumoase intre rutierii tineri, iar Majka, ajutat de un traseu favorabil si o echipa puternica, poate fi un favorit. In ceea ce il priveste pe Evans, exact la asta ma gandeam in timpul contratimpului: in ziua in care este anuntat ca fiind liderul lui BMC pentru Turul Frantei, el are cea mai slaba evolutie din Giro 2013.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: