Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Concluzii după a doua săptămână din Il Giro

Image

Acesta este clasamentul de la care se va pleca la drum în ultima treime a Turului Italiei, cu Vincenzo Nibali instalat pe prima poziţie, după contratimpul individual de la Saltara. De la acel moment au mai trecut şapte etape, dintre care trei au avut finişuri în căţărare (Altopiano del Montasio, Bardonecchia şi Galibier). Ce concluzii pot fi trase după acestea?

– Chiar dacă nu a strălucit, Vincenzo Nibali şi-a mărit avansul în clasamentul general, arătându-le tuturor că este cel mai puternic dintre favoriţii la tricoul roz. O evoluţie la fel de constantă şi fără riscuri inutile în ultimele şase etape îi va aduce “Rechinului” cel mai important succes din carieră.

– Cadel Evans şi Rigoberto Uran, ceilalţi doi oameni de pe podium, nu au arătat că îl pot pune în încurcătură pe Nibali. Singura lor şansă la tricoul roz va veni doar dacă acesta va prinde o zi cu adevărat proastă în ultimele două etape cu sosiri la altitudine.

– Lupta pentru celelalte locuri din top zece se anunţă foarte disputată şi nu ar fi deloc ca în ea să se implice şi ciclişti care acum se află mai jos de poziţia a zecea, precum Robert Kiserlovski, Samuel Sanchez sau Franco Pellizotti.

– Carlos Betancur e principalul favorit la tricoul alb, columbianul fiind unul dintre cei mai buni căţătărători prezenţi în cursă. La cum a arătat în cele două săptămâni, e greu de crezut că sud-americanul va rata câştigarea clasamentului tinerilor, caz în care i-ar urma compatriotului său, Rigoberto Uran.

– Indiferent dacă are sau nu “trenuleţ”, Mark Cavendish rămâne în continuare cel mai bun sprinter din lume, un aspect de care sunt conştienţi şi adversarii pe care îi va întâlni în Turul Franţei. Deşi păstrează şanse mici la tricoul roşu, e de aşteptat ca britanicul să încerce să termine cursa şi să obţină o nouă victorie, la Brescia.

– Colombia încă nu a câştigat o etapă, iar dacă lucrurile vor sta la fel la finalul cursei, sunt şanse mari ca proiectul finanţat de guvern să se oprească în toamnă. Tocmai de aceea, ultima săptămână va aduce atacuri pe bandă rulantă din partea cicliştilor sud-americani.

Single Post Navigation

One thought on “Concluzii după a doua săptămână din Il Giro

  1. Mihnea on said:

    Nibali a mers bine si chiar daca nu straluceste macar are sclipiri, atacuri care ii aduc secunde. Decat sa fi fost Sky cu un Wiggins ca in Franta mai bine Nibali – oricum ii dau papa bun astia la Astana … Sky ar trebui sa se intoarca in Canare …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: