Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2013 – etapa a XVl-a

Image

Ziua va începe în coborâre, înainte ca plutonul să urce pe Mont Cenis, căţărare care îi va duce pe ciclişti înapoi în Italia. Ascensiunea de categoria întâi va reprezenta o miză pentru rutierii interesaţi de tricoul albastru, dar şi pentru cei care speră să plece într-o evadare ce ar putea avea succes. Deşi pare o etapă ideală pentru o evadare, asta nu înseamnă că se va încheia astfel, deoarece dealul de pe final i-ar putea interesa pe mulţi dintre favoriţii de la general, nu doar pentru secundele de bonificaţie, ci şi pentru a încerca să-şi îndepărteze adversarii pe şosea.

După Mont Cenis, vor urma o coborâre în lungime de 26 de kilometri şi o porţiune de plat “condimentată” cu două sprinturi intermediare, ultimul plasat chiar la baza ultimei căţărări, Andrate. Deşi este de categoria a treia, aceasta nu trebuie subestimată, deoarece are 6,4 kilometri şi pantă medie 8,4%. Andrate pare terenul ideal pentru lansarea unor atacuri din partea oamenilor de clasament general, cu atât mai mult cu cât coborârea de acolo e extrem de tehnică şi plină de pericole, iar un ciclist care îşi va asuma riscuri ar putea fi răsplătit.

Ultimii opt kilometri vor fi de plat, înainte de finalul din Ivrea, oraş care figurează pentru prima oară în istorie pe harta Turului Italiei. Etapa este de munte mediu, însă datorită căţărării Andrate, dar şi faptului că vine după o zi de pauză, ar putea să îi ia prin surprindere pe mulţi rutieri. Un motiv în plus pentru ca spectacolul cu care Giro ne-a obişnuit în ultimele două săptămâni să fie din nou prezent.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: