Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vremea “Rechinului”

Italienii au motive de bucurie: după ceva mai mult de o săptămână de la startul Il Giro, principala lor speranţă la tricoul roz, Vincenzo Nibali, a urcat pe locul întâi în clasamentul general, cu doar un adversar aflat la mai puţin de un minut în urma sa, Cadel Evans. Chiar dacă poziţia pe care se află implică şi o muncă suplimentară a echipei sale, are şi avantaje, iar unul dintre acestea este că Nibali nu va fi obligat să atace, ci doar să-i supravegheze pe ceilalţi ciclişti.

Plecat din Italia după opt ani petrecuţi acolo, “Rechinul” a fost criticat la început pentru această mutare, însă le-a închis gura tuturor prin evoluţia sa fără cusur de la startul sezonului. Triumfător în Tirreno-Adriatico şi Turul Trentino, Vincenzo Nibali s-a prezentat într-o condiţie excelentă la startul Corsei Rosa, atât din punct de vedere fizic, cât şi mental, iar evoluţia de până acum “l-a catapultat” în postura de mare favorit la victorie, cu 13 etape rămase până la finalul cursei.

Fără să fie un ciclist carismatic, Nibali atrage prin determinarea sa şi prin riscurile pe care şi le asumă aproape mereu, nu doar datorită curajului, mult peste media actuală a plutonului, dar şi pentru a compensa diferenţele care îl separă de ceilalţi rutieri. Până acum, aceste calităţi, dublate de o tactică foarte bună, l-au ajutat de minune în Il Giro, iar “Rechinul”, dacă va scăpa de tradiţionala sa zi slabă de pe parcursul unui Mare Tur, poate deveni al 41-lea italian din istorie care se impune în Corsa Rosa.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: