Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Săptămâna Flamandă

Miercuri, vineri şi duminică sunt zilele pe care iubitorii ciclismului nu trebuie să le rateze săptămâna aceasta, când sunt programate nu mai puţin de trei clasice pe pavate: Dwars door Vlaanderen, E3 Prijs Harelbeke şi Gent-Wevelgem. Toate vor reprezenta antrenamentul ideal pentru rutieri (şi “aperitivul” perfect pentru fani) înaintea “Monumentelor” care vor urma ceva mai târziu, Turul Flandrei şi Paris-Roubaix, poate cele mai dure şi mai intense curse de o zi ale primăverii.

Dwars door Vlaanderen (20 martie)

Image

Foşti câştigători prezenţi la start: Niko Eeckhout, Niki Terpstra.

Podiumul din 2012: Niki Terpstra, Sylvain Chavanel, Koen de Kort.

Reprezintă o ocazie excelentă pentru “locotenenţi” de a ieşi în evidenţă, în condiţiile în care principalii oameni de pavate absentează. Dwars door Vlaanderen va oferi câteva indicii importante despre forma acestora înainte de luptele serioase din primăvară şi va semnala care dintre cicliştii aflaţi în plan secund au potenţialul de a produce surpriza în Paris-Roubaix, dar mai ales în Turul Flandrei, deoarece şi aici există combinaţia Oude Kwaremont – Paterberg. Tocmai de aceea, va fi foarte interesant de urmărit ce vor face Ian Stannard, Niki Terpstra sau Stijn Devolder.

E3 Prijs Harelbeke (22 martie)

Image

Foşti câştigători prezenţi la start: Tom Boonen, Fabian Cancellara, Filippo Pozzato.

Podiumul din 2012: Tom Boonen, Oscar Freire, Bernhard Eisel.

O clasică prestigioasă şi înainte de a face parte din World Tour,  E3 Prijs se bucură de o şi mai mare importanţă din 2012, an în care a fost primită în calendarul mondial. Poate cea mai relevantă cursă de o zi din cele programate înainte de Turul Flandrei, E3 Prijs oferă aproape mereu un spectacol fantastic şi un învingător meritoriu. Clasica din Belgia (care numără nu mai puţin de 15 dealuri) le va oferi lui Fabian Cancellara, Tom Boonen şi Peter Sagan, favoriţii din Turul Flandrei, ocazia să se urmărească la lucru, să afle la ce nivel sunt şi să regleze ultimele lucruri pentru marea confruntare de pe 31 martie.

Gent-Wevelgem (24 martie)

Image

Foşti câştigători prezenţi la start: Andreas Klier, Tom Boonen, Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen, Bernhard Eisel.

Podiumul din 2012: Tom Boonen, Peter Sagan, Matti Breschel.

Este cea mai veche dintre cele trei curse, dar şi cea mai prietenoasă cu sprinterii, care au aici o bună oportunitate de a-şi trece în palmares un succes într-o clasică pe pavate. Totuşi, e suficient ca ploaia şi vântul să îşi facă apariţia, pentru ca toate calculele să fie date peste cap, iar în faţă să apară alţi oameni. Tocmai de aceea, multe echipe aleg să vină la start cu doi lideri, pentru a se adapta imediat oricărui scenariu.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: