Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Potrivit unor informaţii rămase încă neoficiale, Amaury Sport Organisation se gândeşte serios să renunţe la Turul Picardiei şi Paris-Tours, curse care înregistrează pierderi de câţiva ani. În afară de aspectul financiar, un rol important în luarea acestei decizii l-ar mai avea dorinţa ASO de a se concentra pe Arctic Tour of Norway, cursă pe etape ce va debuta în luna august şi care va propune o premieră: o etapă desfăşurată în noaptea scandinavă, o alegere făcută nu doar pentru frumuseţea peisajului, ci şi din raţiuni comerciale. Dacă Turul Picardiei şi Paris-Tours (una dintre cele mai vechi clasice din lume) nu vor fi preluate de sponsori puternici, companii media sau autorităţile regionale după ce vor ieşi de sub “umbrela” ASO, atunci vor risca să se desfiinţeze.

A fost prezentat traseul Turului Marii Britanii din acest an, iar organizatorii au oferit asigurări că ediţia din 2013 va fi cea mai dificilă de până acum. Printre atracţiile cursei se numără etapa a treia, un contratimp individual în lungime de 16 kilometri, etapa a cincea, când plutonul va urca de două ori pe Caerphilly Mountain, şi etapa a şasea, prima cu finiş în căţărare din istoria cursei, la Haytor. Turul Marii Britanii va porni din Scoţia şi se va încheia la Londra, iar la start este aşteptat şi învingătorul de anul trecut, Jonathan Tiernan-Locke.

2014 ar putea marca anul revenirii Turului Corsicii în calendarul UCI, după o pauză de mai mult de un sfert de secol. Competiţia a fost înfiinţată în 1920, iar între 1971 şi 1982 le-a fost rezervată profesioniştilor, printre cei care s-au impus acolo numărându-se Gilbert Duclos-Lasalle, Stephen Roche şi Bernard Hinault. La conducerea cursei ar urma să se afle Dominique Bozzi, fost ciclist profesionist timp de trei ani, care a câştigat versiunea pentru amatori a Turului Corsicii, în 2001.

Găzduirea startului Turului Franţei din 2014 îi va costa pe organizatorii din Marea Britanie mai mult decât au estimat. Iniţial, aceştia au calculat că suma totală se va ridica la zece milioane de lire sterline, dintre care patru vor merge la Amaury Sport Organisation, însă cheltuielile s-au dublat între timp, ajungând la 20 de milioane de lire sterline. Ediţia de anul viitor a Marii Bucle va pleca la drum din Leeds, pe 5 iulie, cu o etapă în linie.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: