Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Concluzii după Turul Omanului

Chris Froome, Alberto Contador, Cadel Evans şi Joaquim Rodriguez merită toate aprecierile fanilor, deoarece au venit în Orientul Mijlociu cu gândul de a lupta pentru victorie la general, şi nu doar să se pregătească pentru Turul Franţei. Cei patru au oferit un spectacol fabulos în Turul Omanului, făcând din această cursă cea mai frumoasă de până acum în sezonul 2013. Organizatorii au dat lovitura cu ediţia de anul acesta, ajutaţi de traseul foarte bine gândit de Eddy Merckx, dar şi de dispoziţia excelentă a rutierilor. Singurul minus al cursei a fost faptul că nu a beneficiat de o transmisiune în direct, aspect la care ar trebui să se lucreze pentru 2014.

Sky are şanse imense să câştige pentru al doilea an consecutiv Turul Franţei, chiar dacă Bradley Wiggins nu se va concentra pe această cursă, ci pe Giro. Şi aceasta, deoarece Chris Froome face deja figură de mare favorit la tricoul galben, iar duelul dintre el şi Alberto Contador se anunţă memorabil. Intrat pe mâna lui Tim Kerrison, cel care sezonul trecut l-a pregătit şi pe Bradley Wiggins, Froome dă senzaţia că va fi tot sezonul undeva la 95% din potenţial, aşa cum s-a întâmplat şi cu compatriotul său în 2012, când acesta s-a impus în patru curse pe etape. Momentan, Froome îl conduce pe Contador cu 1-0 la trofee în 2013, dar ibericul va avea şansa să egaleze scorul la jumătatea lunii martie, în Tirreno-Adriatico.

Peter Sagan este marele favorit pentru Milano-San Remo, clasica din Italia fiind parcă desenată special pentru calităţile ciclistului slovac, care pe zi ce trece aduce din ce în ce mai mult cu o combinaţie perfectă între Laurent Jalabert şi Sean Kelly. Este adevărat că “La Primavera” e mereu o cursă ciudată, greu de citit şi cu multe scenarii, dar toate i se potrivesc lui Sagan: rutierul lui Cannondale poate ataca pe Poggio, poate realiza diferenţa pe coborâre, dar şi sprinta, în cazul în care va ajunge cu un grup mai numeros la sosire. Tot ce trebuie să facă este să citească mai bine cursa, să nu repete greşelile comise în clasicele din 2012, dar şi să se asigure că va avea o echipă suficient de puternică alături de el.

Zdenek Stybar are potenţialul de a fi una dintre surprizele plăcute ale stagiunii în clasicele pe pavate: cehul în vârstă de 27 de ani, fost campion mondial la ciclo-cross, a crescut mult în ultimele două sezoane petrecute alături de Omega Pharma-Quick Step, a început să obţină victorii şi clasări bune pe şosea, iar acum trage serios pentru a prinde unul dintre puţinele locuri libere ale echipei belgiene pentru Turul Flandrei şi Paris-Roubaix. În cazul în care va fi ales de Patrick Lefevere, Stybar ar putea reprezenta una dintre variantele-surpriză ale Omegăi Pharma-Quick Step, aşa cum s-a întâmplat cu Stijn Devolder în trecut.

Single Post Navigation

3 thoughts on “Concluzii după Turul Omanului

  1. Mihai pe a spus:

    Nu cred ca Froom va mentine aceasta forma pana la Le Tour pentru ca nu are rezistenta lui Wigins iar exact in acea perioada se baga un nou preparzat din carne de vita si „Clembutador va fi in forma maxima

    • Adu-ti aminte ca asta s-a spus anul trecut si despre Bradley Wiggins; nu are cum sa fie mereu la nivel inalt, va claca in prima saptamana a Turului Frantei, pe munti va ceda, Nibali, Schleck si Evans il vor invinge clar, iar el nu a avut nicio problema. Sa mai asteptam putin si sa vedem cum stau lucrurile in Tirreno-Adriatico. Daca si acolo va merge la fel, e clar ca Froome va avea un sezon similar cu cel al lui Wiggins in 2012.

  2. Mihai pe a spus:

    Da dar anul trecut era un traseu care-i favoriza pe britanici anul acesta desi tot Sky va controla plutonul pe catararile importante il vad pe Contador capabil sa-i destabilizeze

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: