Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Emir Abdul Jalal: “Turul Langkawi poate ajunge în World Tour peste doi ani”

Emir Abdul Jalal

În 1996, atunci când a fost înfiinţat, Turul Langkawi a fost privit de mulţi cu reticenţă, însă asta nu i-a descurajat pe organizatori, care au continuat să creadă în proiectul lor. Drept urmare, cursa din Malaezia a cunoscut o dezvoltare fantastică în ultimele două decenii şi a devenit cea mai importantă competiţie sportivă din această ţară. De la an la an, calitatea rutierilor veniţi la start a crescut, iar Turul Langkawi a ajuns să se bucure de prezenţa unor ciclişti ca Gianni Bugno, Andrea Tafi, Chris Horner, Paolo Bettini, Stuart O’Grady, Jose Serpa, Andrea Guardini sau David Zabriskie.

Stimulaţi de acest succes, organizatorii au continuat să investească din ce în ce mai mult în dezvoltarea ciclismului din Malaezia şi a Turului Langkawi, obiectivul fiind transformarea cursei într-una recunoscută şi apreciată la nivel internaţional. Evident, pasul decisiv este promovarea în World Tour, care ar putea veni foarte curând, chiar în anul în care Turul Langkawi va sărbători a 20-a ediţie. Despre acest obiectiv, dar şi despre nivelul ciclismului din Malaezia, Emir Abdul Jalal, directorul Turului Langkawi, a vorbit în interviul de mai jos, pe care l-am realizat cu ajutorul lui Sharonjane Liau, ofiţerul de presă al cursei din Asia.

– Domnule Emir Abdul Jalal, prima ediţie a Turului Langkawi s-a disputat în 1996. Spuneţi-mi, vă rog, care este povestea înfiinţării cursei?

A fost un proiect iniţiat de Tun Mahathir Mohamed, fostul premier al Malaeziei. Ideea de bază era să avem o cursă ciclistă care să promoveze insula Langkawi, prezentată nu doar ca una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice ale Malaeziei, dar şi ca o insulă de duty free. Practic, s-a dorit o mai bună promovare a industriei turismului prin intermediul unei competiţii cicliste de nivel internaţional. Apoi, cu timpul, cursa s-a dezvoltat şi a ajuns un tur, aspect care a dus la implicarea celorlalte state ale Malaeziei.

– Aproape două decenii mai târziu, Turul Langkawi este o cursă 2.HC şi atrage multe nume importante la start. Care au fost ingredientele acestei ascensiuni?

Principalul factor e angajamentul pe care şi l-au luat organizatorii, acela de a pune la punct o competiţie care să se desfăşoare fără greşeală. În ultimii trei ani, cursa a avut parte de o organizare perfectă, iar Uniunea Ciclistă Internaţională a etichetat-o ca beneficiind de un “excelent nivel de organizare”. Susţinerea guvernului Malaeziei este extrem de importantă pentru buna desfăşurare a competiţiei. Agenţiile guvernamentale şi autorităţile colaborează perfect, astfel încât să scoată tot ce e mai bun din acest eveniment sportiv. Chiar dacă unele locaţii nu au fost întotdeauna de primă clasă, primirea făcută de Malaezia a fost mereu de cel mai înalt nivel, astfel încât echipele participante, oficialii internaţionali şi reprezentanţii presei să rămână numai cu amintiri plăcute din Malaezia.

– Există un proiect prin care Turul Langkawi să ajungă în World Tour? Dacă da, de ce ar fi nevoie şi când s-ar putea întâmpla asta?

Ministerul Tineretului şi Sportului a început deja să lucreze la asta, astfel încât Turul Langkawi să facă parte din World Tour. Personal, având în vedere organizarea de nivel înalt de până acum, consider că suntem pregătiţi. Evident, principalul factor este susţinerea financiară a competiţiei. De asemenea, e foarte important să ajutăm echipa locală, Terengganu, să obţină o licenţă Pro Continentală, astfel încât să fie eligibilă pentru primirea unei invitaţii. Sunt încrezător că Turul Langkawi va face parte din World Tour în doi ani.

Turul Langkawi 1

– Îmi amintesc că la început, în urmă cu mai mulţi ani, cursa avea 12 etape. Se poate reveni la formatul de atunci sau sunteţi multumiţi cu formatul actual?

Organizarea unei competiţii de zece etape reprezintă deja o uriaşă binecuvântare din partea Uniunii Cicliste Internaţionale, în condiţiile în care cele mai multe curse din lume, cu excepţia Marilor Tururi, au mai puţin de şapte etape.

– Care aţi spune că este nivelul ciclismului de şosea în Malaezia?

S-a transformat într-un mod uluitor în ultimii ani. Terengganu, echipa noastră continentală, a devenit campioană a Asiei în sezonul 2011-2012, doar al doilea an al său. Începând cu 2010, cicliştii din Malaezia s-au clasat regulat pe podium în Turul Langkawi, terminând în faţa unor rutieri veniţi de la echipe de World Tour sau Pro Continentale. Programele de dezvoltare a ciclismului, desfăşurate sub tutela Consiliului Naţional Sportiv, sunt considerate prioritare. Acum, cursele cicliste sunt organizate peste tot în Malaezia, în fiecare lună. De asemenea, programul de scouting a ajuns până la nivelul şcolilor primare. Toate aceste lucruri arată cât de serioşi suntem atunci când vine vorba de producerea unor campioni în anii următori.

– Aţi vorbit mai devreme de Terengganu Pro Asia, cea mai bună echipă din Malaezia. Când credeţi că ar putea ajunge în eşalonul Pro Continental?

Având în vedere progresul actual al ciclismului, mă aştept ca Terengganu să promoveze la acest nivel în viitorul apropiat. Mai mult, au existat recent discuţii cu corporaţii şi chiar autorităţile guvernamentele, privind modalitatea prin care acestea pot înregistra o echipă Continentală.

– Am tot vorbit despre dezvoltarea ciclismului în tara dumneavoastră, aşa că acum vreau să vă întreb: credeţi că Malaezia ar putea găzdui în anii următori Campionatele Mondiale de ciclism pe şosea?

Şanse există, mai ales că UCI a recunoscut public calitatea organizării de aici. Există interes, pasiune, şi întreaga naţiune ar sărbători asta, dacă s-ar ivi oportunitatea. În plus, putem oferi oricând un traseu foarte bun pentru o cursă de o zi.

Turul Langkawi 2

– Revenind la Turul Langkawi, care este ediţia dumneavoastră preferată de până acum şi de ce?

Uitându-mă înapoi, la zilele de glorie din anii de început, pot spune că ediţia din 2001, deoarece atunci l-am avut în pluton pe Paolo Bettini, rutierul numărul unu în lume. Turul Langkawi a avut parte de alte momente frumoase şi atunci când aici a concurat Andrea Tafi, un favorit al publicului. Cu toate acestea, nimic nu se compară cu victoria obţinută de sprinterul malaezian Anuar Manan, în etapa a cincea din 2010, şi cu succesul din clasamentul pe puncte, când a devenit primul ciclist din Asia care a cucerit tricoul pe puncte în Turul Langkawi.

– Care sunt aşteptările dumneavoastră de la ediţia din acest an?

2013 va reprezenta un spectacol total oferit de rutieri, mai ales că nivelul cicliştilor prezenţi aici este cel mai ridicat din istoria Turului Langkawi. Astfel, vremurile de glorie din zilele de început vor fi în continuare alături de noi.

Ediţia din 2013 a Turului Langkawi se va desfăşura între 21 februarie şi 2 martie, iar la start se vor afla 22 de echipe, dintre care cinci de World Tour: Astana, Blanco, Garmin-Sharp, Omega Pharma-Quick Step şi Orica-GreenEdge. Cursa va avea zece etape şi va include celebrele finişuri în căţărare de la Cameron Highlands şi Genting Highlands.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: