Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

RCS Sport a prezentat traseul cursei Tirreno-Adriatico, programată să se desfăşoare între 6 şi 12 martie. La fel ca în anii anteriori, prima etapă va consta într-un contratimp pe echipe, în timp ce ultima zi va fi rezervată unui contratimp individual, la San Benedetto del Tronto. Aşa cum s-a întâmplat şi în 2012, “Cursa celor Două Mări” va avea un finiş la altitudine, pe Prati di Tivo (14,5 kilometri lungime, pantă medie 7%). Deţinătorul trofeului este Vincenzo Nibali, care a anunţat că Tirreno-Adriatico va fi primul său obiectiv în acest sezon.

Daniel Diaz a câştigat cea de-a şaptea ediţie a Turului San Luis, cu un avans de 33 de secunde în faţa lui Tejay van Garderen, al doilea clasat. Performanţa argentinianului este cu atât mai impresionantă, cu cât printre învinşii săi s-au mai aflat Alberto Contador, Jurgen Van Den Broeck şi Vincenzo Nibali. În vârstă de 23 de ani, Diaz este unul dintre cei mai talentaţi rutieri sud-americani ai momentului şi are şanse foarte mari ca în toamna lui 2013 să se transfere în Europa, mai multe echipe arătându-se deja interesate de fostul stagiar al lui Footon-Servetto.

Prima cursă a sezonului pe Bătrânul Continent, Grand Prix La Marseillaise, a fost câştigată de Justin Jules, ciclistul formaţiei La Pomme Marseille. În vârstă de 26 de ani, francezul i-a învins la sprint pe compatrioţii săi, Samuel Dumoulin şi Thomas Damuseau, trecându-şi în palmares cel mai mare succes al carierei. Pe final, cu doar un kilometru şi jumătate înainte de sosire, o motocicletă a poliţiei a produs o căzătură în pluton, incident în care au fost implicaţi, printre alţii, Johnny Hoogerland, Lars Ytting Bak, Julien Simon şi Rémi Cusin.

Tom-Jelte Slagter este primul lider al clasamentului World Tour, după succesul obţinut în Turul Down Under, acolo unde a câştigat şi o etapă. În vârstă de numai 23 de ani, olandezul e urmat pe podium de ibericul Javier Moreno şi de britanicul Geraint Thomas. La echipe, Blanco este prima, înaintea lui Euskaltel, în timp ce ierarhia pe naţiuni e condusă de Spania. Următoarea cursă din calendarul mondial va fi Paris-Nisa, la începutul lunii martie.

Luni vor începe audierile în procesul “Operaţiunea Puerto”, la aproape şapte ani de la izbucnirea celebrului scandal de dopaj care a dus la suspendarea unor ciclişti ca Jan Ullrich, Ivan Basso, Michele Scarponi sau Jörg Jaksche. Unul dintre martorii-cheie ai acuzării va fi spaniolul Jesus Manzano, fostul rutier al lui Kelme, care a spus în trecut că printre clienţii celebrului doctor Eufemiano Fuentes nu s-au numărat doar ciclişti, ci şi cunoscuţi fotbalişti din Primera Division.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: