Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Se anunţă un Giro 2013 pe cinste

Între 1997 şi 2007, Turul Italiei a fost câştigat numai de reprezentanţi ai gazdelor, lucru care le-a convenit de minune organizatorilor, dar numai în primă fază, până când şi-au dat seama că au început să piardă din vizibilitate la nivel internaţional. Nu a fost singurul factor care a contribuit la asta, roluri majore având atât traseul ce oferea şi zece etape pentru sprinteri, dar şi Lance Armstrong, care s-a concentrat strict pe Turul Franţei, o strategie ce a fost urmată apoi de din ce în ce mai mulţi rutieri.

Lucrurile s-au schimbat acum câţiva ani, odată cu venirea lui Angelo Zomegnan la conducerea cursei şi victoria obţinută de Alberto Contador. De atunci, Giro a primit o recunoaştere mai mare şi a ajuns un concurent serios pentru Le Tour. Chiar dacă Zomegnan a fost schimbat cu Michele Acquarone, drumul început de fostul director a fost păstrat, iar Corsa Rosa a oferit de la an la an un traseu spectaculos, cu multe ascensiuni legendare şi finişuri la altitudine. Drept dovadă, prezenţa cicliştilor importanţi din afara Peninsulei a crescut, iar odată cu ei, şi prestigiul Turului Italiei.

Anul acesta, la startul cursei se va afla şi câştigătorul Turului Franţei, Bradley Wiggins, lucru care s-a întâmplat extrem de rar în ultimele două decenii. În afară de britanic, şi-au mai anunţat intenţia de a concura acolo mulţi oameni care în mod normal ar fi fost văzuţi în Le Tour, dar au fost atraşi atât de profilul cursei, cât şi de legenda Turului Italiei. Dacă la acestea se adaugă cele şase sosiri în căţărare şi etapa care va oferi un preview al Mondialelor de la Florenţa, ediţia din 2013 are toate şansele să devină una memorabilă.

Cine şi-a anunţat prezenţa în Il Giro

Rutieri de general/căţărători: Darwin Atapuma, Ivan Basso, Carlos Betancur, Eros Capecchi, Esteban Chaves, Juan Jose Cobo, Fabio Duarte, Stefano Garzelli, Robert Gesink, Sergio Henao, Ryder Hesjedal, Wilco Kelderman, Roman Kreuziger, Steven Kruijswijk, Vincenzo Nibali,  Franco Pellizotti, Domenico Pozzovivo, Jose Rujano, Samuel Sanchez, Michele Scarponi, Bradley Wiggins.

Sprinteri: Daniele Bennati, Mark Cavendish, Francesco Chicchi, Arnaud Démare, Matthews Goss, André Greipel, Marcel Kittel, Sacha Modolo, Alessandro Petacchi, Elia Viviani.

Ciclişti de contratimp: Fabian Cancellara, Thomas Dekker, Luke Durbridge, Fredrik Kessiakoff, Taylor Phinney.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: