Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Un nume pentru Turul Flandrei

Sezonul a început de câteva zile şi poate este prea devreme pentru a trage concluzii, deoarece unii rutieri şi-au intrat prea repede în formă, în timp ce alţii urmăresc ca asta să se întâmple peste câteva luni, însă ceea ce a arătat Geraint Thomas în etapa secundă din Turul Down Under a fost cu adevărat incredibil. Britanicul, campion olimpic la pursuit, a lansat un atac în stil de mare campion pe Corkscrew Hill (3 kilometri lungime, pantă maximă 17%), şi chiar dacă a fost prins apoi, a sprintat extraordinar la final şi a obţinut prima victorie din ultimii trei ani într-o cursă pe şosea.

Dacă Thomas a arătat atât de bine în prima luna a sezonului, nu vreau să mă gândesc cum va fi când va veni vremea clasicelor pe pavate. Sky a neglijat cursele de o zi în trecut, dar asta se pare că nu se va mai întâmpla în 2013, lucru confirmat şi de declaraţia lui Rod Ellingworth, antrenorul echipei britanice, care a spus că rutierii pentru Turul Flandrei şi Paris-Roubaix nu vor concura în Paris-Nisa şi Tirreno-Adriatico, urmând să meargă într-un cantonament special, acolo unde vor pregăti cele două “Monumente”.

Mult timp, atunci când se vorbea despre şansele lui Sky la o victorie în clasicele de primăvară, numele lui Edvald Boasson Hagen era adus în prim-plan, însă sunt toate şansele ca asta să nu se mai întâmple şi în 2013, deoarece Geraint Thomas pare să se afle la startul unui sezon care îi poate schimba cariera, transformându-l în unul dintre marii ciclişti de clasice ai generaţiei sale. Tocmai de aceea, dacă va ajunge în formă maximă pe 31 martie, Tom Boonen şi Fabian Cancellara trebuie să îşi facă griji.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: