Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Răspunde Armstrong astăzi?

Într-un interviu acordat revistei germane Stern, Tyler Hamilton a declarat că se aşteaptă la o reacţie puternică din partea lui Lance Armstrong, după ce fostului său coleg de la US Postal i-au fost retrase cele şapte succese din Turul Franţei. Hamilton, care a scris şi o carte despre practicile de dopaj ale compatriotului său, a spus că acesta va contraataca în curând şi ocazia cea mai potrivită ar fi astăzi, înainte de expirarea termenului care i-a fost acordat de Uniunea Ciclistă Internaţională pentru a face apel.

Hamilton l-a numit pe Armstrong “un om foarte orgolios, care va lovi înapoi, după ce şi-a pierdut gloria şi onoarea”, iar un exemplu în acest sens este şi poza pe care americanul a postat-o pe Twitter în urmă cu câteva săptămâni, după ce i-au fost anulate toate rezultatele obţinute din 1998 încoace. Dacă nu va înainta un apel, atunci texanul va rămâne şi fără medalia de bronz câştigată în cursa de contratimp de la Jocurile Olimpice din 2000, desfăşurate la Sydney. Pe de altă parte, deşi descrierea făcută de Hamilton lui Lance Armstrong e foarte bună, ceva mă face să cred că acesta nu va face nicio mişcare, oricât de mult şi-ar dori, deoarece nu deţine niciun as în mânecă. De fapt, americanul are nevoie de mai multe cărţi valoroase, iar de la izbucnirea scandalului în centrul căruia se află nu i-a intrat nicio mână bună.

De asemenea, este foarte posibil că decizia pe care o va lua Armstrong să reprezinte un indiciu privind strategia de viitor a lui Johan Bruyneel. Fostul său manager nu a fost de acord cu verdictul USADA şi s-a arătat dispus să meargă la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv, însă dacă va face asta va risca enorm, deoarece o asemenea acţiune se poate concretiza prin chemarea lui Lance Armstrong în boxa martorilor, iar prezenţa acestuia acolo şi lucrurile pe care ar fi obligat să le mărturisească ar face ca tot ce s-a întâmplat până acum (USADA, UCI, retragerea sponsorilor) să pară o simplă joacă de copii.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: