Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Joaquim Rodriguez a anunţat că va pleca de la Katusha la jumătatea lunii ianuarie, dacă Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv nu va decide în favoarea echipei ruse în procesul pe care aceasta i l-a intentat Uniunii Cicliste Internaţionale. Spaniolul a declarat că Turul Franţei reprezintă obiectivul său principal în 2013, iar pentru a fi sigur că va fi prezent la start, trebuie să facă parte dintr-o grupare de World Tour. Între timp, L’Equipe a speculat pe marginea motivului pentru care Katusha nu a fost primită în primul eşalon valoric: potrivit cotidianului francez, vina i-ar aparţine lui Denis Menchov, al cărui nume este asociat cu dopajul în mărturia dată de Levi Leipheimer Agenţiei Americane Anti-Doping.

Într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport, Fabian Cancellara a spus că anul viitor va lua startul în Turul Italiei, cursă în care a mai participat de două ori până acum. Elveţianul, unul dintre liderii lui RadioShack-Nissan, va avea două obiective în Il Giro: purtarea tricoului roz şi câştigarea unei etape. Este foarte posibil ca apoi, la finalul lunii iunie, Cancellara să nu meargă în Corsica, pentru ediţia cu numărul 100 a Turului Franţei, mai ales că aceasta nu va începe cu un prolog.

Aflat sub investigaţie pentru valori anormale ale paşaportului biologic, Carlos Barredo a hotărât să se retragă din activitate, urmând ca din această săptămână să lucreze la o cafenea din Madrid. Suspendat de Rabobank din cauza anchetei în centrul căreia se află, spaniolul în vârstă de 31 de ani şi-a susţinut mereu nevinovăţia, însă asta nu i-a convins pe oficialii Uniunii Cicliste Internaţionale, care sunt decişi să îl sancţioneze pe acesta. Profesionist din 2004, Barredo a concurat pentru trei echipe de-a lungul carierei, iar cel mai important succes l-a obţinut în Clasica San Sebastian, în 2009.

A 18-a ediţie a Gran Premio Costa degli Etruschi, programată pe 2 februarie 2013, riscă să nu se mai desfăşoare, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă organizatorii. Aceştia nu au primit din partea autorităţilor locale 37 000 de euro, bani care ar fi trebuit să le revină pentru ediţiile din 2011 şi 2012, iar dacă plata nu se va face în luna ianuarie, sunt şanse mari ca GP Costa degli Etruschi să se anuleze. Printre foştii câştigători ai cursei din Italia se numără Mario Cipollini, Alessandro Petacchi şi Elia Viviani.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: