Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Fabian Cancellara: “Îmi doresc o clasică în 2013”

Aflat în cantonament cu RadioShack-Nissan, Fabian Cancellara şi-a făcut timp săptămâna aceasta pentru a discuta cu câţiva reprezentanţi ai presei. Interviul, unul destul de amplu, a vizat mai multe subiecte, de la sezonul cu suişuri şi coborâşuri al elveţianului şi până la planurile sale pentru viitor. Mulţumită lui Tim Vanderjeugd, ofiţerul de presă al echipei luxemburgheze, am intrat în posesia acestui interviu şi am făcut un rezumat al declaraţiilor date de ciclistul în vârstă de 31 de ani.

Despre căzătura din Turul Flandrei: “Am fost foarte puternic în acea cursă, mă simţeam bine, dar totul s-a schimbat odată cu acea căzătură. Nu ştiu dacă noul traseu mi se potriveşte mai bine decât precedentul, nu am ajuns să văd porţiunea respectivă, dar cert este că vreau să câştig.”

Despre Turul Franţei: “Sunt satisfăcut de ce am realizat anul acesta. Am devenit rutierul cu cele mai multe zile petrecute în tricoul galben fără să fi câştigat cursa. Nu ştiu ce va fi în viitor, mai ales că nu mai am motivaţie după ce am câştigat atâtea contratimpuri.”

Despre pauza luată după Jocurile Olimpice: “Aveam nevoie de o pauză, atât la nivel fizic, cât şi mental. Am pus frână pentru că am vrut să am grijă de mine şi să îmi petrec mai mult timp cu familia mea. Mi-am dorit să duc o viaţă normală, fără presă, fără evenimente, iar acum văd totul diferit. Am stat departe de bicicletă câteva luni, mi-am pus totul în ordine şi vreau să o iau de la zero. Îmi lipsesc cursele şi emoţiile de care am parte atunci când concurez.”

Despre noul manager al echipei: “Luca Guercilena ne-a arătat direcţia în care trebuie să mergem. Nu spun că au fost probleme cu Johan Bruyneel, însă unele lucruri nu s-au aflat la locul lor. Acum vreau să închei acest capitol şi să mă pregătesc pentru noi provocări.”

Despre obiectivele pentru anul viitor: “Clasicele sunt principalul obiectiv. La contratimp am câştigat totul, cu excepţia unui prolog sau a unei etape în Turul Italiei. Vreau să mă pregătesc cât mai bine pentru cursele de o zi din primăvară, îmi doresc neapărat să câştiga una dintre acestea. Ţintele mele sunt Milano-San Remo, Turul Flandrei, Paris-Roubaix şi Amstel Gold Race; aceasta din urmă nu mă sperie, chiar dacă finalul este pe Cauberg. Tot ce contează e să fiu puternic.”

Despre echipa pentru clasice: “Transferul lui Danilo Hondo este unul bun pentru clasice, el e un adevărat profesionist, cu o experienţă vastă şi va avea un rol major în cursele de o zi. Şi Stijn Devolder va fi o carte importantă pe care o vom putea juca, un ajutor de nădejde. Alţi oameni pe care mă voi baza vor fi Gregory Rast, Yaroslav Popovych, Tony Gallopin, Hayden Roulston, Jesse Sergent şi chiar Giacomo Nizzolo. Totul va fi bine dacă ne vom afla la nivelul din 2012.”

Despre cel mai mare vis al carierei: “Cursa pe şosea de la Campionatele Mondiale îmi lipseşte din palmares, mi-ar plăcea mult să o câştig. Cine nu îşi doreşte să fie campion mondial? Anul viitor, la Florenţa, voi avea o şansă bună de a obţine tricoul curcubeu.”

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: