Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Lieuwe Westra: “Paris-Nisa, obiectivul meu în 2013”

2012 a fost cel mai bun sezon din cariera lui Lieuwe Westra. Olandezul, ajuns la 30 de ani, a obţinut o victorie de etapă entuziasmantă în Paris-Nisa şi a terminat la final “Cursa Soarelui” pe locul al doilea, la doar opt secunde de Bradley Wiggins, omul care a dominat cursele pe etape din acest an. După aventura din Hexagon, au venit alte rezultate foarte bune pentru ciclistul echipei Vacansoleil, care a prins mai multă încredere în el şi speră să fie unul dintre rutierii importanţi ai sezonului următor.

Despre evoluţia sa din 2012 şi planurile pentru anul viitor, Lieuwe Westra a vorbit pentru Cafe Roubaix, în interviul de mai jos, realizat cu ajutorul lui Sander Slager, ofiţerul de presă al batavului.

– Lieuwe, te aşteptai la un parcurs atât de bun la startul anului?

Trebuie să recunosc că nu, dar am sperat, deoarece am muncit din greu, mai ales în iarna trecută, când m-am antrenat în Spania.

– Prima ta clasare bună a venit în Paris-Nisa. Ai fost surprins de cum te-ai descurcat acolo?

Nu chiar, deoarece în cursele pregătitoare am observat că am picioare puternice, iar acest aspect m-a ajutat să fac o cursă foarte bună în Franţa.

– Te-ai gândit cum va arăta sezonul următor pentru tine?

Voi începe în Grand Prix La Marseillaise, iar apoi voi merge în Étoile de Bessèges şi în Turul Algarve. Practic, vreau să mă concentrez pe cursele pe etape care au un contratimp individual, deoarece aceste competiţii mi se potrivesc de minune. Apoi, în vară, vreau să particip în Turul Franţei.

– Ce astfel de cursă ai dori să câştigi?

Paris-Nisa, evident, însă sunt conştient că va fi foarte dificil. De asemenea, sper ca 2013 să fie anul în care să mă impun în Cele Trei Zile de la De Panne.

– Sunt şi curse de o zi în calendarul tău?

Nu, momentan nu m-am gândit la acestea.

– Ştiu că mai sunt zece luni până atunci, dar ai vrea să participi la Campionatele Mondiale de la Florenţa?

Mi-ar plăcea foarte mult să fiu acolo, deşi trebuie să recunosc că încă nu am studiat cu atenţie traseul cursei de contratimp şi nu cunosc toate detaliile. Însă vreau să îmi iau revanşa după ce a fost la Valkenburg, anul acesta.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: