Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Ralph Denk: “Vrem într-un Mare Tur şi anul viitor”

Image

Încet, dar sigur, Team NetApp a devenit o prezenţă constantă pe scena ciclismului internaţional. Apărută în pluton în 2010, echipa germană a avut nevoie de numai două sezoane şi jumătate pentru a-şi face debutul într-un Mare Tur – Il Giro 2012. Acolo, NetApp a bifat două podiumuri de etapă şi a arătat că are potenţialul de a urca valoric, astfel încât să ajungă în World Tour peste câţiva ani.

Autoare a 11 succese în 2012, venite atât în curse de o zi, cât şi în curse pe etape, echipa germană a realizat o mutare importantă în toamnă, fuzionând cu Endura Racing. Noua grupare, NetApp-Endura, va avea licenţă Pro Continentală anul viitor şi speră să îi fie acordate cât mai multe invitaţii în cursele de World Tour. Despre aceste obiective, dar şi despre felul în care este privit ciclismul în Germania, a vorbit Ralph Denk, managerul echipei NetApp-Endura, într-un interviu pentru Cafe Roubaix, la realizarea căruia m-a ajutat Sandra Schmitz, ofiţerul de presă al grupării germane.

– Domnule Denk, cum aţi descrie sezonul pe care l-a avut Team NetApp?

Anul acesta a fost cel mai bun din istoria de trei ani a echipei. Am avut multe momente bune, cu 11 victorii şi de două ori mai multe clasări pe podium. Încă de la începutul stagiunii, ne-am aflat între primele 10 echipe din UCI Europe Tour. Cel mai mult mă încântă că succesele au fost aduse de diverşi rutieri – sprinteri, oameni de clasice şi specialişti ai curselor pe etape. Aceasta este confirmarea faptului că gruparea noastră se descurcă în orice fel de cursă şi prin asta a reuşit să creeze o motivaţie imensă în cadrul echipei.

– NetApp a participat pentru prima oară într-un Mare Tur – Il Giro – şi a obţinut câteva podiumuri de etapă. Cum a fost acea experienţă, aţi fost mulţumit?

Turul Italiei nu a fost doar punctul culminant al sezonului, a fost şi cel mai important moment sportiv al echipei de la înfiinţarea acesteia. Suntem recunoscători pentru că am avut şansa de a arăta de ce suntem în stare. De asemenea, sunt convins că organizatorii au simţit că au fost răsplătiţi pentru invitaţia pe care ne-au acordat-o. Am muncit din greu pentru locul secund de la Assisi, unde a fost o pantă incredibil de abruptă, dar şi pentru poziţia a doua obţinută la Cervinia, pe un finiş de munte înalt. La acestea se adaugă alte şase clasări între primii zece şi infiltrarea în opt evadări. Un nivel incredibil de motivaţie şi o muncă perfectă de echipă sunt necesare pentru a avea un astfel de succes, iar băieţii noştri s-au descurcat de minune.

– În urmă cu câteva luni, a fost anunţată oficial fuziunea cu Endura Racing, începând cu 2013. Cum au început negocierile dintre cele două părţi?

Noi intenţionăm să creştem şi să dezvoltăm echipa din ce în ce mai mult. Pentru a reuşi asta, avem nevoie de o mai mare forţă financiară. În timp ce căutam sponsori, am demarat discuţiile cu Endura. În ultimii ani, Endura Racing a urmat o filosofie similară cu cea a lui Team NetApp. Acesta a fost punctul perfect de plecare nu doar pentru cooptarea Endurei ca al doilea sponsor, ci şi pentru recrutarea a opt rutieri noi în echipă.

– Care au fost motivele care au dus către această fuziune? Ce le-a făcut pe cele două echipe să se gândească la o astfel de mişcare?

Noua echipă îi permite Endurei să ia startul în cele mai importante curse din lume, deoarece participarea în cursele de World Tour nu îi era la îndemână unei echipe continentale, aşa cum era Endura Racing. Pentru noi, ca echipă, sponsorii noi, precum Endura şi Fuji, care ne va furniza bicicletele, sunt foarte importanţi, deoarece ne ajută să îi păstrăm pe cicliştii de top şi să avem o mai mare profunzime. Drept dovadă, ne bazăm acum pe 21 de rutieri, am mărit numărul directorilor sportivi şi ne-am intensificat activităţile de scouting.

– Reprezintă această fuziune un pas spre World Tour?

Acesta este cel mai mare obiectiv al nostru: să concurăm cu echipa în cea mai importantă ligă. Totuşi, asta înseamnă că trebuie să facem importante investiţii financiare. Bugetul mediu al unei echipe de World Tour este de trei ori mai mare decât cel al unei grupări aflate în eşalonul Pro Continental. Este logic să urcăm un nivel, evident, dacă vor fi îndeplinite toate condiţiile financiare.

– Aşadar, anul viitor, NetApp-Endura va avea licenţă Pro Continentală. Care vor fi obiectivele echipei, în ce curse importante speraţi să participe?

În trecut, noi am încercat să punem la punct un calendar foarte bun şi vom încerca să facem asta şi acum, în vederea sezonului următor. Asta înseamnă că vrem că concurăm într-un tur de trei săptămâni şi în câteva clasice de prestigiu. Am demonstrat că suntem capabili de aşa ceva şi suntem nerăbdători să îmbunătăţim performanţele obţinute în trecut.

– Veţi ţinti şi clasicele de primăvară, având în vedere că NetApp-Endura are câţiva ciclişti buni în astfel de curse?

Lotul nostru a ajuns la 21 de ciclişti. Am semnat cu sprinteri şi oameni specializaţi pe clasice, dar ne-am întărit şi în ceea ce priveşte cursele pe etape. Echipa va urma două planuri în viitor: pe de o parte, vom avea ocazia să îi rotim pe rutierii noştri în clasicele de primăvară, permiţându-le astfel o mai lungă perioadă de recuperare. De asemenea, am adus şi câţiva căţărători, cu gândul la cursele pe etape. Aceştia ne vor ajuta să beneficiem de şanse mai mari în etapele dificile.

– De la ce rutieri aveţi aşteptări mari pentru 2013?

Sunt fericit pentru că succesele noastre din acest sezon au fost obţinute de mai mulţi ciclişti, pe care am reuşit să îi păstrăm la echipă. Ciclişti ca Leopold König, Jan Barta, Bartosz Huzarski şi Daniel Schorn, în ciuda faptului că au primit oferte de la grupări din World Tour, au ales să continue cu noi, deoarece echipa îşi va păstra nucleul. Suntem şi mai optimişti înaintea noului sezon, după ce am realizat câteva transferuri, şi suntem siguri că mai mulţi ciclişti importanţi din echipă au potenţialul de a obţine rezultate bune de unii singuri.

– Cum este văzută echipa dumneavoastră de opinia publică din Germania?

De la înfiinţare, am evoluat cu licenţă germană, în ciuda faptului că avem sponsori internaţionali. Obţinerea unei licenţe germane şi plasarea echipei sub un management german au reprezentat decizii pe care le-am luat în cunoştinţă de cauză. Filosofia grupării noastre prevede şi o clauză care spune că 30% dintre ciclişti trebuie să fie germani. Fiind cea mai bună echipă germană din ierarhia mondială, considerăm cursele din această ţară drept principalele obiective ale sezonului. Pe de altă parte, uitaţi-vă ce s-a întâmplat când am primit invitaţia pentru Turul Italiei. Presa din Germania a tratat pe larg aplicaţia noastră pentru Giro, iar acordarea licenţei a fost prezentată în aproape fiecare ziar. În Germania, aproximativ 1 000 de articole despre noi şi Il Giro au fost publicate doar în luna ianuarie. Asta nu s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi existat Team NetApp. Aşadar, şi Turul Italiei a avut de câştigat de pe urma acestui lucru.

– Sunteţi de părere că eforturile făcute de echipa dumneavoastră şi de alţi rutieri germani vor contribui la creşterea interesului pentru ciclism în Germania, interes care poate deveni sinonim cu apariţia unor noi echipe sau curse?

Ciclismul continuă să fie un sport important în Germania, iar noi nu suntem singurii care facem diferenţa. La acest aspect contribuie şi rutierii germani prezenţi în echipele din afara ţării. Când vine vorba despre noua generaţie de ciclişti, Germania a dovedit că are mult succes cu echipele şi cursele sub 23 de ani. Din punctul meu de vedere, interesul pentru ciclism este stabil, iar la nivel de curse se află într-o continuă creştere. Cele mai mari curse de amatori din Europa au loc în Germania. Una peste alta, sunt convins că în anii următori vom primi din ce în ce mai multe companii germane ca sponsori.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: