Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Potrivit cotidianului belgian Het Nieuwsblad, organizatorii Turului Franţei iau în calcul posibilitatea ca ediţia cu numărul 100, programată între 29 iunie şi 21 iulie 2013, să se termine pe Alpe d’Huez, căţărare care va figura pe harta cursei pentru a 28-a oară în istorie. Dacă se va întâmpla acest lucru, ar fi pentru prima dată din 1975 când ultima rundă nu se va mai încheia pe bulevardul Champs-Élysées, acolo unde au avut loc până acum atât etape în linie, cât şi de contratimp. În acest caz, rămâne de văzut dacă şi unde va apărea Parisul în cursa de anul viitor.

Columbienii sunt la putere în această toamnă: după ce Rigoberto Uran s-a impus în Giro del Piemonte, iar Fabio Duarte a câştigat Coppa Sabatini, a venit rândul lui Nairo Quintana să termine pe primul loc într-o cursă de o zi din Italia. Sâmbătă, columbianul a triumfat în Giro dell’Emilia, cu un atac dat pe ultimii 600 de metri ai căţărării San Luca. La doar 22 de ani şi aflat la primul sezon ca profesionist, sud-americanul a obţinut a şasea victorie din 2013, după cele din Turul Murciei (general+o etapă), Route du Sud (general+o etapă) şi Criteriul Dauphiné (o etapă).

Clasat pe locul al treilea în Giro dell’Emilia, la patru secunde în urma lui Nairo Quintana, Franco Pellizotti i-a asigurat lui Androni Giocattoli-Venezuela al treilea succes consecutiv în Campionatul Naţional. Principala adversară a echipei manageriate de Gianni Savio, Colnago, nu mai are cum să o depăşească, deoarece doar o singură cursă mai aduce puncte în clasament până la încheierea stagiunii, Gran Premio Bruno Beghelli. Drept urmare, Androni şi-a asigurat participarea în ediţia de anul viitor a Turului Italiei, fiind sigură de una dintre cele patru invitaţii acordate de RCS Sport.

Gran Premio Bruno Beghelli va fi ultima cursă pentru Acqua & Sapone, formaţie care se va desfiinţa la finalul stagiunii, după ce sponsorul principal a anunţat că nu mai are de gând să o susţină. Echipa italiană a apărut în plutonul profesionist în 2004 şi de-a lungul timpului a obţinut succese în Turul Italiei, Turul Poloniei, Tirreno-Adriatico, Turul Mediteranean sau Turul Austriei. Printre rutierii care vor fi nevoiţi să îşi găsească un contract pentru sezonul următor se numără Danilo Di Luca, Stefano Garzelli, Claudio Corioni şi Danilo Napolitano.

Suspendat 18 luni de Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv, din cauză că a ratat trei controale anti-doping, Alex Ramussen este optimist că va reveni alături de o grupare de World Tour. Danezul în vârstă de 28 de ani, multiplu campion mondial pe velodrom, se va putea întoarce în curse în aprilie 2013, iar potrivit presei din ţara natală, va avea de ales între două echipe în acel moment: Garmin-Sharp, pentru care a evoluat până să fie sancţionat, şi Saxo Bank-Tinkoff Bank.

Într-un interviu pentru Eurosport Franţa, Darkhan Kaletaes, directorul general al sponsorului principal din spatele Astanei, a confirmat că Alexandr Vinokourov va fi managerul echipei kazahe în 2013, funcţie în care îl va înlocui pe italianul Giuseppe Martinelli. În vârstă de 39 de ani, Vinokourov a pus punct carierei de ciclist în luna august, la scurt timp după ce a devenit campion olimpic pe şosea. Rămâne de văzut cum se va înţelege fostul câştigător al Vueltei cu compatriotul său, Andrey Kashechkin, după ce acesta a declarat în urmă cu câteva zile că Vinokourov nu are suficientă experienţă pentru a fi manager.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: