Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Gilbert, sinonimul pentru Cauberg

23 septembrie 2012 este ziua în care Philippe Gilbert şi-a îndeplinit visul de a deveni campion mondial, o victorie care îi salvează un sezon şters. Dezamăgirile din prima jumătate a anului, frustările, probleme de sănătate şi neputinţa de a reedita victoriile din 2011, toate aceste aspecte au fost uitate duminică seară, la finalul unei curse pe care belgianul şi echipa sa au gândit-o perfect, anihilând fiecare mişcare a adversarilor.

Primul valon din ultimii 28 de ani învingător la Campionatele Mondiale (în 1984, Claude Criquielion s-a impus la Barcelona), Gilbert a fost din nou cel din sezonul precedent, accelerările sale pe dificilele pante de final fiind dintr-o cu totul altă ligă. Chiar dacă adversarii lui au fost unul şi unul, de la rutieri de clasice la câştigători de Mari Tururi, ciclistul în vârstă de 30 de ani a fost imbatabil, a profitat excelent de vântul care a bătut din spate cu 60 km/oră şi a ajuns la sosire cu un avans liniştitor, parcă tras la indigo cu succesele sale din 2011.

Fără îndoială, Cauberg este căţărarea cu care se va identifica de acum înainte cariera lui Philippe Gilbert: după ce a câştigat aici de două ori Amstel Gold Race, acum a obţinut în premieră tricoul curcubeu, pe care un rutier belgian nu îl mai cucerise din 2005. Sunt şanse foarte mari ca triumful de la Valkenburg (din cinci sosiri aici, belgienii s-au impus de trei ori) să reprezinte renaşterea lui Philippe Gilbert şi startul unei perioade bogate în succese. Primele ocazii vor veni peste câteva zile: Turul Piemontului şi Turul Lombardiei.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: