Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Florenţa 2013

Campionatele Mondiale de la Valkenburg încă nu s-au încheiat, iar organizatorii ediţiei de anul viitor au prezentat deja traseul, unul cu adevărat pe cinste, care promite de pe acum o cursă de ţinut minte. Mulţi sunt de părere că va fi cea mai grea ediţie din ultimele trei decenii şi nu se poate spune că greşesc. Rutierii vor porni din Lucca, vor parcurge 113,9 kilometri, după care vor intra pe un circuit în lungime de 16,6 kilometri, care se va repeta de zece ori, înainte de finalul din Florenţa.

Image

Trei căţărări vor apărea în fiecare tur, cea mai dificilă fiind Fiesole, a cărei lungime este de 4,5 kilometri. Asta nu înseamnă că totul se va juca acolo, deoarece vor urma apoi Via Salviati şi Via Trento, cu pante medii de 10%, respectiv 12%. Ultimii doi kilometri şi jumătate vor fi pe un plat perfect, însă şansele să se ajungă la un sprint, chiar şi dintr-un grup mai puţin numeros, par de-a dreptul infime.

Image

În ceea ce priveşte contratimpul masculin, acesta va avea 55,5 kilometri, aşadar, mult mai lung decât cel din Olanda. Cursa va fi pentru oameni cu un “motor” puternic, iar când spun asta, mă gândesc la Fabian Cancellara, care ar putea să se afle în faţa ultimei ocazii de a deveni din nou campion mondial, sau Taylor Phinney, un rutier care creşte de la o zi la alta.

Image

“Italia este ciclismul, iar ciclismul este Italia” – a spus Pat McQuaid, preşedintele UCI, la prezentarea traseului; cuvinte puţine, dar care se potrivesc de minune cu ceea ce oferă Florenţa în 2013.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: