Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Uniunea Ciclistă Internaţională a decis ca ediţia din 2016 a Campionatelor Mondiale pe şosea să fie găzduită de Doha. Anunţul a fost făcut la Valkenburg şi nu reprezintă nicio surpriză, deoarece Qatar a fost singura ţară care şi-a depus candidatura. În acelaşi timp, UCI a anunţat că spaniolii au la dispoziţie 30 de zile pentru a face rost de banii necesari organizării ediţiei de anul viitor. Potrivit unor informaţii neoficiale, acestora le lipsesc 2,5 milioane de euro, adica exact jumătate din suma totală.

Michele Acquarone a confirmat că o etapă a Turului Italiei din 2013 se va termina pe Galibier, plutonul urmând să urce pe versantul opus celui care a figurat în Turul Franţei 2011. Etapa va include alte două căţărări – Colle del Moncenisi şi Col du Télégraphe – şi va fi foarte scurtă, doar 150 de kilometri, aspect care a dus la mai multe speculaţii potrivit cărora RCS Sport a hotărât ca toate etapele din Giro de anul viitor să fie astfel, fără ca spectacolul să aibă de suferit, deoarece vor fi plasate mai multe asccensiuni într-o etapă. Organizatorii au ales Galibier drept finiş pentru a onora memoria lui Marco Pantani, ultimul italian învingător în Le Tour.

UCI a făcut public calendarul Europe Tour pentru 2013, care cuprinde două noi curse: Arctic Race of Norway (25-28 iulie) şi Ride London Classic (4 august). Prima este organizată de ASO, care ia în calcul ca unele etape să se dispute la ore târzii în Europa, atât din raţiuni de televizare, cât şi de decor, deoarece rutierii ar urma să concureze în timp ce pe cer se va afla soarele de la miezul nopţii. În ceea ce priveşte cursa din Marea Britanie, organizatorii de acolo au decis ca aceasta să se desfăşoare pe traseul folosit la Jocurile Olimpice de la Londra.

Liquigas Cannondale Pro Cycling va fi din 2013 numele echipei care până anul acesta a fost cunoscută ca Liquigas. Printre cicliştii cei mai importanţi ai grupării se vor numără Peter Sagan, Moreno Moser, Ivan Basso şi Elia Viviani, dar cum sponsorul principal este din Statele Unite, sunt şanse mari ca în următoarele săptămâni, până la încheierea perioadei de transferuri, să fie aduşi mai mulţi rutieri americani.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: