Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Omega Pharma-Quick Step a devenit prima campioană mondială în cursa de contratimp pe echipe, după ce a învins-o pe BMC pentru o diferenţă de numai trei secunde pe solicitantul traseu de la Valkenburg. Gruparea americană ar fi putut intra în posesia medaliilor de aur, dacă Tejay van Garderen nu ar fi accelerat inexplicabil pe Cauberg, lăsându-şi în urmă colegii, pe care apoi a fost nevoit să-i aştepte. Podiumul a fost completat de Orica-GreenEdge, sosită cu o întârziere de 47 de secunde. Pentru victoria sa, Omega Pharma-Quick Step a primit şi un cec în valoare de 100 000 de euro.

Jonathan Tiernan-Locke a devenit primul reprezentant al gazdelor care s-a impus în Turul Marii Britanii şi cel dintâi britanic învingător în cursa naţională după 19 ani. Ciclistul echipei Endura Racing (care de la anul ar putea rula pentru Sky) a încheiat fără probleme ultima etapă şi a bifat al patrulea succes stagional, după cele din Turul Mediteranean, Tour du Haut Var şi Turul Alsaciei. Etapa finală a fost câştigată de un alt britanic, Mark Cavendish, care s-a aflat la ultima zi din 2012 în tricoul curcubeu. Pentru Cavendish, a fost a 15-a victorie a anului.

Mai multe curse s-au desfăşurat week-end-ul trecut: italianul Fabio Felline a câştigat Memorialul Marco Pantani, în timp ce Emanuele Sella, colegul său de la Androni Giocattoli-Venezuela, a triumfat în Gran Premio Industria e Commercio di Prato, o zi mai târziu. În Belgia, André Greipel a terminat primul în GP Impanis-Van Petegem, ajungând la 19 succese în 2012, iar în Franţa, un alt german, John Degenkolb, a câştigat Grand Prix d’Isbergues.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: