Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2012 – etapa a XXl-a

Image

Pentru al optulea an la rând, Turul Spaniei se va încheia cu o etapă în linie, rezervată sprinterilor, aşa cum era şi normal. Deşi nu a mai obţinut o victorie de ceva vreme, John Degenkolb este creditat cu prima şansă să se impună în ultima zi a Vueltei, iar dacă va reuşi, atunci va deveni al cincilea german câştigător în capitala Spaniei, după Uwe Raab (1990), Marcel Wüst (1995), Erik Zabel (2006) şi André Greipel (2009).

Într-o oarecare scădere de formă, Degenkolb nu mai are aura de invincibilitate din prima jumătate a cursei, lucru evident în etapa terminată la Valladolid, acolo unde s-a impus Daniele Bennati. Italianul, care din 2013 va concura pentru Saxo Bank-Tinkoff Bank, va încerca să obţină la Madrid al şaptelea succes de etapă în Vuelta, ce l-ar aduce la egalitate cu Djamolidine Abdoujaparov şi Oscar Freire, alţi sprinteri care au un loc important în cartea de istorie a Turului Spaniei.

Evident, nici Ben Swift nu ar trebui trecut cu vederea, chiar dacă britanicul în vârstă de 24 de ani nu a încheiat până acum pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Cine ştie, poate duminică va fi şansa lui de a bifa un succes, caz în care Sky ar egala performanţa lui Movistar, singura echipă cu victorii în toate cele trei Mari Tururi din 2012.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: