Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Unde nu-i cap, vai de picioare!

Bola del Mundo şi ale sale pante de 23% au arătat că Joaquim Rodriguez a fost cel mai bun căţărător al acestei ediţii a Turului Spaniei, în ciuda faptului că Alberto Contador a câştigat tricoul roşu. Pe de altă parte, acesta din urmă a fost cel mai inteligent ciclist prezent în cursă (poate şi datorită lui Bjarne Riis), reuşind să dea lovitura decisivă în una dintre cele mai uşoare etape montane. La cum au decurs lucrurile sâmbătă, când şi-a distanţat toţi adversarii, Joaquim Rodriguez, dar şi Katusha, au multe să îşi reproşeze, deoarece dacă nu ar fi existat momentele de derută şi de confuzie totală din etapa a 17-a, “Purito” ar fi intrat în Madrid din postura de învingător în clasamentul general.

Aşa însă, Contador va fi cel mai aclamat rutier în capitala Spaniei, nu doar pentru că se va afla aproape de casă, ci şi datorită faptului că a obţinut această victorie importantă la doar o lună de la revenirea în activitate. Succesul său este unul perfect pentru moral, dar ridică şi câteva semne de întrebare, cauzate de evoluţia lui pe munte. E adevărat, versiunea de acum a lui Alberto Contador nu poate fi comparată cu cea din 2009 sau 2011, având în vedere perioada de inactivitate, însă tot e ciudat că nu mai are explozie şi anduranţă, iar pe căţărările extrem de dure nu poate ţine ritmul nici măcar cu Alejandro Valverde (teoria potrivit căreia Cuitu Negru sau Bola del Mundo nu sunt pentru el nu stă în picioare, deoarece Contador a câştigat pe Angliru, în 2008).

Atât noul campion din Vuelta, cât şi Bjarne Riis, managerul lui Saxo Bank-Tinkoff Bank, vor avea de muncit în următoarele luni, pentru a fi siguri că se vor prezenta la startul Turului Franţei 2013 cu şanse mari la victorie. Dacă Alberto Contador va trebui să se antreneze mii de kilometri ca să redevină ciclistul fără adversar din sezoanele precedente, misiunea managerului danez va fi să îi pună la dispoziţie o echipă redutabilă, deoarece cea de acum nu poate fi comparată nici măcar în glumă cu Sky, “balaurul cu multe capete” care şi-a propus să domine Marile Tururi din stagiunea următoare.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: