Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Gilbert, pregătit de Mondiale

Până acum câteva săptămâni, Philippe Gilbert a fost o copie palidă a celui care anul trecut nu a avut adversar în cursele de o zi sau în etapele de Mare Tur destinate puncheurilor. Dacă în august 2011 se bucura de un total de 16 victorii, Gilbert nu se putea lăuda cu niciun succes 12 luni mai târziu, o situaţie greu de digerat atât pentru belgian, cât şi pentru BMC, echipă care îi plăteşte trei milioane de euro anual. Însă situaţia lui Gilbert s-a schimbat simţitor odată cu Vuelta, iar momentul nici că putea fi mai bun pentru ciclistul din Valonia.

Câştigător a două etape în Turul Spaniei, belgianul a crescut mult în ultimele săptămâni, iar acum se află undeva la 70% din potenţial, un nivel excelent pentru această perioadă a sezonului. Este clar că Philippe Gilbert vizează Campionatele Mondiale de la Valkenburg, iar traiectoria sa ascendentă îi dă mari speranţe că va fi unul dintre actorii principali pe un traseu ce i se potriveşte de minune, deoarece include multe dintre căţărările prezente în Amstel Gold Race, clasică pe care a câştigat-o în două rânduri.

Problema lui Gilbert (şi câştigul fanilor, în acelaşi timp) este reprezentată de numărul mare de favoriţi pentru ediţia din Olanda, într-o creştere evidentă spre deosebire de anii precedenţi. Peter Sagan, Moreno Moser, Vincenzo Nibali, Joaquim Rodriguez, Alberto Contador, Alejandro Valverde, John Degenkolb, Sergio Henao, Carlos Betancur, Jonathan Tiernan-Locke, Alexandr Kolobnev, Edvald Boasson Hagen, Simon Gerrans sunt doar o parte dintre rutierii care vor lupta pentru victorie, avantajaţi atât de forma foarte bună arătată în 2012, cât şi de traseu. Tocmai de aceea, sunt şanse mari ca diferenţa în Olanda, pe lângă tactică şi echipă, să fie făcută de o mică sclipire sau de o decizie luată în grabă, sub impulsul momentului.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: