Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2012 – etapa a XVlll-a

Image

Şase zile au trecut de la ultima etapă de plat, iar sprinterii sunt dornici să arate că mai trăiesc într-o cursă în care actorii principali au fost Joaquim Rodriguez, Alberto Contador şi Alejandro Valverde. Joi, sprinterii vor avea ocazia perfectă de a ieşi din nou în evidenţă, într-o etapă în lungime de 204,5 kilometri, care coboară de la început (Aguilar de Campoo) până la final (Valladolid), diferenţa de nivel fiind de aproximativ 150 de metri.

La Ferrol, într-o altă etapă de plat, John Degenkolb nu s-a putut implica în lupta pentru victorie, deoarece echipa sa, Argos-Shimano, nu a fost ajutată de celelalte grupări să neutralizeze o evadare pe care a avut-o aproape tot timpul în mână. În mod normal, situaţia ar trebui să fie total opusă acum, în condiţiile în care multe grupări nu au niciun succes în Turul Spaniei, iar Valladolid va fi una dintre ultimele oportunităţi de a nu pleca din cursă cu mâna goală.

Încă o dată. Degenkolb va fi marele favorit la primul loc şi la o victorie care ar conta enorm nu doar pentru el, ci şi pentru Argos-Shimano, echipă ce ţinteşte o licenţă World Tour în sezonul următor. În acest moment, în clasamentul întocmit de UCI, formaţia olandeză se află pe locul 16, ceea ce înseamnă că se află serios în cărţi, şi tocmai de aceea fiecare punct obţinut până la finalul stagiunii este extrem de important.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: