Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

“Pantera”, pentru Weylandt

Mi-a plăcut sprintul lui Daniele Bennati, care spre deosebire de precedentele etape din acest Tur al Spaniei, nu a mai plecat devreme şi a aşteptat până în ultima clipă momentul potrivit pentru a accelera. Un rutier foarte experimentat, italianul în vârstă de 31 de ani şi-a supravegheat în permanenţă adversarii şi a intuit perfect pe cine trebuie să urmeze. Astfel, el a ajuns în acel grup restrâns, din care s-a ales învingătorul, şi chiar dacă lupta pentru victorie a fost dificilă, “Pantera” a ştiut ce trebuie să facă pentru a o obţine.

Primul succes al sezonului a avut o însemnătate aparte pentru Bennati, care s-a gândit imediat după finiş la Wouter Weylandt, fostul său coleg de la Leopard-Trek, decedat în timpul Turului Italiei din 2011. Motivul: Weylandt a fost ultimul ciclist câştigător al unei etape încheiate la Valladolid, acelaşi oraş care a găzduit şi finalul etapei de acum. Era 17 septembrie 2008 când Weylandt îi învingea, tot la sprint, pe Matti Breschel şi pe Alexandre Usov, acela fiind unul dintre cele două succese ale belgianului în Marile Tururi.

La fel ca în 2011, ciclistul peninsular poreclit “Pantera”, a avut de aşteptat până în ultimele zile pentru a bifa o victorie în Vuelta şi a-şi răsplăti astfel echipa pentru susţinerea acordată, salvând, totodată, participarea acesteia în Turul Spaniei. Tot ce rămâne de văzut acum este dacă Bennati va continua la aceeaşi grupare şi în 2013, deoarece zvonurile potrivit cărora va semna cu Saxo Bank-Tinkoff Bank în următoarele săptămâni par să prindă din ce în ce mai mult contur, mai ales după declaraţia dată de Bradley McGee, directorul sportiv al formaţiei daneze.

Single Post Navigation

One thought on ““Pantera”, pentru Weylandt

  1. eydelie pe a spus:

    Sprint frumos si victorie intr-adevar simpatica – fara baietii dela Orica, Argos si alte ciudatele

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: