Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2012 – etapa a Xlll-a

Image

Ce ciudat “s-au jucat” organizatorii Turului Spaniei atunci când au ales localitatea de start şi pe cea de sosire în etapa a Xlll-a: Santiago de Compostela şi Ferrol, două oraşe aflate “în antiteză”. Primul reprezintă punctul final al celebrului pelerinaj El Camino de Santiago, la care iau parte peste o sută de mii de oameni în fiecare an. Al doilea oraş este locul de naştere al lui Francisco Franco y Bahamonde, mai cunoscut ca Generalul Franco, dictatorul ajuns la conducerea Spaniei după un război civil de trei ani şi care şi-a pus decisiv amprenta asupra acestei ţări.

La precedenta vizită în Ferrol, acum 19 ani, uzbekul Djamolidine Abdoujaparov a încheiat victorios şi tot un sprinter va termina primul şi acum, având în vedere că traseul nu are nicio căţărare repertoriată, iar finalul este perfect plat. Chiar dacă nu cu mulţi kilometri înainte de sosire vor apărea unele dealuri, este greu de crezut că o evadare sau un atac dat târziu ar putea avea success în penultima zi din Galicia.

Încă o dată, John Degenkolb va porni ca mare favorit, iar dacă se va impune, va deveni primul ciclist din ultimii şapte ani care obţine cinci victorii în Vuelta. Precedenta astfel de performanţă a fost realizată de Alessandro Petacchi, italianul câştigând la acea vreme şi tricoul de cel mai bun sprinter. Germanul de la Argos-Shimano are acelaşi obiectiv acum, însă e greu de crezut că va reuşi, având în vedere clasările foarte bune ale lui “Purito”, care a ajuns să obţină puncte indiferent de profilul etapelor din Turul Spaniei.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: