Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Mirador de “Purito”

Joaquim Rodriguez a fost cu “poarta goală” în faţă pe Mirador de Ezaro şi nu a ratat, ba chiar a avut grijă să le ia câteva secunde bune adversarilor săi, care nu au putut să menţină ritmul infernal impus de rutierul Katushei, aflat la a şasea victorie de etapă în Vuelta. Acesta şi-a îndeplinit perfect planul şi a mărit diferenţa dintre el şi Alberto Contador, care pare să fie singurul lui adversar la tricoul roşu.

Considerat de mulţi principalul favorit din Turul Spaniei, după ceea ce a arătat în Turul Franţei şi la Jocurile Olimpice, Chris Froome se află clar pe o traiectorie descendentă şi de asta pot profita în continuare cei trei iberici (Rodriguez, Contador şi Alejandro Valverde), care au ocazia să monopolizeze podiumul ediţiei cu numărul 67, ceva ce nu s-a mai întâmplat în Vuelta din 2004, atunci când Roberto Heras, Santiago Perez şi Francisco Mancebo au terminat în această ordine; singurul lucru care mai rămâne de văzut este cine va fi primul.

Din punctul meu de vedere, “Purito” şi Contador pornesc cu şanse perfect egale; e adevărat, actualul lider al clasamentului general are un avans de 12 secunde, dar de sâmbătă va intra pe terenul compatriotului său, deoarece caravana va ajunge în munţii înalţi. Este de aşteptat ca Alberto Contador să se afle în prim-plan acolo, aşa cum a fost Joaquim Rodriguez pe finişurile scurte şi “explozive”, dar, pe de altă parte, asta nu înseamnă automat că rutierul formaţiei daneze va “dansa” şi îşi va distanţa rivalii la fel ca în sezoanele precedente. Din contră, e posibil ca purtătorul tricoului roşu să fie autorul altor evoluţii excelente, care să îl aducă şi mai aproape de primul triumf al carierei într-un Mare Tur.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: