Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

O victorie meritată

Este un clişeu, dar şi de asta e frumos ciclismul, pentru că pronosticurile şi calculele care păreau ca sigure la startul unei curse sunt date peste cap câteva ore mai târziu. Aşa s-a întâmplat şi vineri seară, când Steven Cummings a obţinut victoria carierei, în etapa a Xlll-a din Vuelta, după o evadare ce părea fără niciun viitor încă de când a plecat la drum. De unde toţi aşteptau un succes al lui John Degenkolb, acesta nu a mai venit, deoarece britanicul a crezut cu tărie în şansa sa şi pentru asta şi-a primit răsplata.

Venit de pe velodrom, acolo unde a obţinut un argint olimpic, în 2004, Cummings s-a făcut remarcat târziu, aşteptând până în al şaptelea sezon ca profesionist pentru a apărea în prim-plan pe şosea. Era februarie 2011, iar ciclistul echipei Sky la acea vreme tocmai câştigase cea mai grea etapă din Turul Algarve, pe Malhão, înaintea lui Tejay van Garderen şi Alberto Contador.

Totuşi, reuşita din Portugalia şi celelalte clasări bune nu l-au ajutat să rămână la Sky, o grupare la care a fost înregistrată o inflaţie de staruri în toamna anului trecut. Drept urmare, Cummings a trecut la BMC, însă a avut ghinion chiar în Turul Algarve (ce ironie!), suferind o fractură de pelvis, iar apoi “a recidivat” în Turul Ţării Bascilor, unde şi-a fracturat încheiatura mâinii stângi. Scos din joc luni bune şi trimis în Vuelta mai mult pentru ca echipa să iasă la număr, având în vedere că aceasta nici nu avea un obiectiv clar, Steven Cummings a răsplătit-o din plin pe BMC pentru încrederea acordată şi şi-a asigurat un alt statut pentru sezonul viitor, când ar putea primi rolul de lider în cursele mai mici pe etape.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: