Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

O Vuelta complicată

Joaquim Rodriguez, Alberto Contador şi Alejandro Valverde se pot declara cu toţii mulţumiţi de evoluţia avută la contratimpul individual din etapa a Xl-a, în timp ce Chris Froome se află la polul opus. În ultimii ani, “Purito” a fost scos mereu din calculele la victorie într-un Mare Tur, tocmai din cauza problemelor avute la contratimp, un veritabil “călcâi al lui Ahile” pentru el, însă situaţia s-a schimbat total în acest sezon, odată cu Il Giro. De atunci, spaniolul a arătat că nu mai poate fi trecut cu vederea, iar ultima dovadă a venit miercuri, când a terminat pe şapte (înaintea campionului mondial) un contratimp despre care a spus înainte de start că se aşteaptă să îl ducă la două minute în urma noului lider de la general.

Acum câteva zile, spuneam într-un alt articol că Joaquim Rodriguez face din ce în ce mai mult figură de mare favorit, iar acest lucru a devenit o certitudine după Pontevedra. Chiar dacă avansul lui în faţa lui Contador şi Froome s-a redus considerabil, “Purito” se află acum în pole-position, deoarece în zilele viitoare mai vin câteva etape “explozive”, iar pe căţărările lungi şi grele, acolo unde mulţi se aşteaptă să clacheze, s-ar putea ca lucrurile să nu stea chiar aşa (Giro 2012 este un bun exemplu în acest sens).

Cât îl priveşte pe Froome, poate că rezultatul slab de la contratimp nu reprezintă o surpriză, ci vine ca un moment oarecum logic, după sezonul încărcat pe care l-a avut ciclistul echipei Sky începând cu luna iunie. Indiferent de cât de puternic este un rutier, în ultimii ani a devenit din ce în ce mai greu să participi în două Mari Tururi la rând şi să lupţi pentru victorie în ambele, lucru pe care l-a aflat şi Alberto Contador, în 2011. Tocmai de aceea, e posibil ca acum britanicul să îşi regândească strategia pentru Turul Spaniei, mai ales că lupta pentru tricoul roşu pare să îi aibă în prim-plan pe Rodriguez şi Contador.

Sunt curios să văd şi cum va merge în continuare Alejandro Valverde, care a făcut o nouă etapă excelentă, la finalul căreia a arătat că rămâne unul dintre cicliştii de luat în seamă. Pe de altă parte, pentru spaniol trebuie să fie foarte frustrantă această situaţie, în ciuda faptului că ocupă locul patru, deoarece poziţia sa în clasamentul general ar fi fost cu totul alta, dacă nu ar fi fost implicat în acea căzătură din prima parte a cursei.

Una peste alta, deşi mai sunt zece etape până la final, un lucru e cert: ediţia din 2012 a Vueltei candidează cu şanse mari la titlul de cel mai bun Mare Tur al ultimului deceniu.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: