Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Wiggins – stăpânul timpului

Ultimele trei săptămâni nu au oferit prea multe momente memorabile, însă unul cu siguranţă va fi ţinut minte de fanii ciclismului peste ani: evoluţia perfectă a lui Bradley Wiggins în contratimpul individual dintre Bonneval şi Chartres, la capătul căruia a fost consfinţit primul triumf al unui rutier britanic în Turul Franţei. Ciclistul echipei Sky a făcut sâmbătă o cursă perfectă, în stilul lui Miguel Indurain, idolul lui, care şi-a construit triumfurile tot pe abilităţile sale excepţionale la contratimp.

Dintr-un rutier care în urmă cu câţiva ani, când era la FDJ sau Cofidis, părea sortit să obţină doar câteva victorii de etapă, Wiggins a ajuns un nume de referinţă în ciclism şi şi-a găsit un loc important în cartea de istorie a acestui sport, nu doar graţie succesului din Marea Buclă, dar şi datorită faptului că în acelaşi sezon s-a mai impus în Paris-Nisa, Turul Romandiei şi Criteriul Dauphiné. Mai mult, el are toate şansele să îşi mai adauge în palmares un titlu important, cel olimpic la contratimp, deoarece la forma arătată în ultima vreme, porneşte ca principal favorit la Londra.

Chiar dacă duminică urmează Parisul, iar acolo se va da drumul sărbătorii în tabăra lui Sky, în timp ce Bradley Wiggins va trăi cel mai frumos moment din cariera sa, nu pot să nu mă gândesc la o întrebare: ce va face britanicul de acum încolo? A câştigat cea mai mare cursă din lume, a bifat alte triumfuri în competiţii importante, însă a şi aflat că “locotenentul” lui este mai puternic decât el pe munte. E posibil că răspunsul la această întrebare să vină undeva în luna octombrie, şi tot la Paris, unde Christian Prudhomme va anunţa traseul Turului Franţei din 2013.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: