Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2012 – etapa a XX-a

De trei ani, Champs-Élysées este simonim cu Mark Cavendish, singurul om care s-a impus de trei ori la rând pe “cel mai frumos bulevard din lume”, aşa cum îi place britanicului să spună despre locul unde a scris istorie. Deşi a bifat două succese la actuala ediţie, campionul mondial tot nu e mulţumit, fiind sub media obişnuită, de patru victorii în Le Tour, iar duminică va încerca să echilibreze statistica şi îşi mai treacă în palmares un succes la Paris.

Pentru Mark Cavendish, etapa a 20-a va fi importantă şi pe plan psihologic, deoarece va lupta acolo cu câţiva dintre adversarii pe care îi va întâlni şi la Londra, peste mai puţin de o săptămână: André Greipel, Peter Sagan sau Matthew Goss. În mod normal, principalul adversar va fi Greipel, ultima linie dreaptă urmând să ofere un duel pe cinste, între “trenuleţul” lui Sky şi cel al lui Lotto-Belisol, cu un plus pentru al doilea, asta dacă nu cumva Bradley Wiggins îşi asuma din nou rolul avut în etapa a 18-a.

La fel ca în fiecare an, Champs-Élysées va fi şi acum gazda unor atacuri de totul sau nimic din partea unor rutieri şi ceva îmi spune că Alexandre Vinokourov, Luis Leon Sanchez şi Jeremy Roy nu vor lipsi de acolo. De altfel, Vinokourov e ultimul ciclist care s-a impus la Paris după o evadare; se întâmpla însă în 2005, când kazahul era la un cu totul alt nivel.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: